HR PROFESSIONAL - PwC: Ανάγκη κατάρτισης σε νέους τομείς έχουν oι εργαζόμενοι

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στην Online έκδοση του HR Professional και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Training & Development

PwC: Ανάγκη κατάρτισης σε νέους τομείς έχουν oι εργαζόμενοι

23 Οκτωβρίου 2017 | 14:46 Γράφει το HR Pro  Online Team Topics: News,Έρευνες

Σχεδόν τα 3/4 των εργαζομένων (74%) που συμμετείχαν σε έρευνα της PwC δηλώνουν έτοιμοι να μάθουν νέες δεξιότητες ή να εκπαιδευτούν σε κάτι εντελώς καινούριο προκειμένου να παραμείνουν ενεργοί στην αγορά εργασίας.

Θεωρούν επίσης δική τους ευθύνη – και όχι των εργοδοτών – να επικαιροποιούν τις δεξιότητές τους. Η πρόσφατη έκθεση της PwC «Workforce of the future: the competing forces shaping 2030», περιλαμβάνει τα ευρήματα μιας έρευνας στην οποία συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Κίνα, την Ινδία και τις ΗΠΑ. Οι αντιλήψεις αυτές ενισχύουν τη στροφή των εργαζομένων προς τη συνεχή μάθηση παράλληλα με την εργασία, ώστε να μπορούν να συμβαδίζουν με τις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία στα επαγγέλματα και στον χώρο εργασίας.

Η έκθεση εξετάζει τέσσερις εργασιακούς κόσμους για το 2030 και παρουσιάζει πώς οι ανταγωνιστικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοποίησης, διαμορφώνουν το εργατικό δυναμικό του μέλλοντος. Κάθε σενάριο έχει τεράστιες επιπτώσεις στον εργασιακό τομέα τις οποίες δεν θα πρέπει να παραβλέψουν οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η τεχνολογία θα βελτιώσει τις επαγγελματικές τους προοπτικές (65%), αν και η πεποίθηση αυτή είναι πιο ισχυρή στις ΗΠΑ (73%) και την Ινδία (88%) από το Ηνωμένο Βασίλειο (40%) και τη Γερμανία (48%). Σε γενικές γραμμές, τα 3/4 των ερωτηθέντων (73%) θεωρούν ότι η τεχνολογία δεν θα υποκαταστήσει ποτέ την ανθρώπινη νοημοσύνη και η πλειονότητα πιστεύει ότι θα υπάρχει πάντοτε ζήτηση για τις ανθρώπινες δεξιότητες.

Ο Ζώης Σωτηρόπουλος, Partner και Επικεφαλής του Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης της PwC Ελλάδας, σχολίασε ενδεικτικά: «Στον εργασιακό κόσμο του αύριο η τεχνολογία και η τεχνική νοημοσύνη πρέπει να αποτελέσουν μέσα για την ανάπτυξη ταλέντων, τη δημιουργία μια μοναδικής εμπειρίας στους πελάτες των οργανισμών και την ανάπτυξη υπηρεσιών που προσφέρουν αξία. Συνεπώς, γίνεται ακόμα εντονότερη η προσπάθεια εξέλιξης των ικανοτήτων του ανθρωπίνου δυναμικού για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ενός digital κόσμου ο οποίος όλο και περισσότερο θα απαιτεί προσαρμοστικότητα σε σύνθετες και μεγάλες δομές , ανάπτυξη καινοτομίας, ισχυρό πνεύμα συνεργασίας, σεβασμό στο περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα  και ηγετικές ικανότητες».

HR Professional Online( 23 Οκτωβρίου 2017)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778