Παρουσία εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας πραγματοποιήθηκε, για 4η συνεχόμενη χρονιά, την Παρασκευή 17 Μαΐου, η βράβευση της αριστείας στον χώρο της εκπαίδευσης από τα Education Leaders Awards powered by RDC Informatics, μια πρωτοβουλία της εταιρείας BOUSSIAS που ξεκίνησε σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι καλές πρακτικές και η καινοτομία στον χώρο της εκπαίδευσης.

Την τελετή απονομής, που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, παρουσίασε ο Πέτρος Κουμπλής, δημοσιογράφος-συγγραφέας, ενώ Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν και φέτος η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρώην υπουργός Παιδείας. Η ίδια αναφέρθηκε εκτενώς στα χαρακτηριστικά του 21ου αι. και τις αλλαγές που φέρνει, όπως η 4η βιομηχανική επανάσταση, η ρομποτική, η αυτοματοποίηση κ.ά., οι οποίες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και αλλάζουν την οικονομία και όλα τα επαγγέλματα.

«Για να γίνουν όλα αυτά, για να μπορέσουμε ως χώρα να δούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας εποχής, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο εργαλείο είναι η παιδεία. Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που είναι η ναυαρχίδα σε κάθε κοινωνία», τόνισε η Α. Διαμαντοπούλου, ενώ έκανε λόγο για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Όπως επεσήμανε, «αυτό που θέλουμε στην προσπάθεια αυτή είναι να επιβραβεύσουμε αυτούς που καινοτομούν, που δημιουργούν και να τους κάνουμε πρότυπα γιατί έτσι, αλλάζουν οι κοινωνίες. Τα σωστά πρότυπα δημιουργούν πολλαπλασιαστικές δυνάμεις σε όλη την κοινωνία».

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της RDC Informatics, χορηγού τίτλου των Education Leaders Awards, ο Διονύσης Κουτσαντώνης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Στη διάρκεια της Τελετής Απονομής, τιμητικά βραβεία δόθηκαν από τα μέλη της κριτικής επιτροπή, τα  οποία συνθέτουν ακαδημαϊκοί και επιστήμονες διεθνούς κύρους, στους:

– Ελένη Αντωνιάδου, επικεφαλής του οργανισμού Μεταμοσχεύσεις χωρίς Δότες, που από  το 2012 είχε επιλεχθεί να είναι ένα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της Διεύθυνσης Βιοτεχνολογίας στο εργαστήριο της NASA.

– Διάνα Βουτυράκου που έλαβε το πρώτο βραβείο στην Παγκόσμια Έκθεση Νεανικής Καινοτομίας και Τεχνολογίας στη Σαγκάη, συνιδρύτρια της φοιτητικής ΜΚΟ Unique Minds, που στα 23 της έγινε δασκάλα ρομποτικής.

– Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT, ο οποίος  το 2018 διακρίθηκε με το Βραβείο Νεβάνλινα από την διεθνή ένωση μαθηματικών.

– Άγγελο Πατσιά, τον δάσκαλο που έγινε γνωστός από το Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά στο ορεινό Ρέθυμνο στο οποίο εργάστηκε για 5 χρόνια, δημιουργώντας  ένα σχολείο που άλλαξε την καθημερινότητα του ελληνικού δημόσιου σχολείου αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στο site www.educationleadersawards.gr μπορείτε να δείτε το video της βραδιάς.