HR PROFESSIONAL - Τρέχον Τεύχος

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη ΈκδοσηSearch Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Training & Development

Το μέλλον του HR, μέσα από ένα βραβευμένο πρόγραμμα σπουδών
Ο Ιωάννης Νικολάου, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλάει αποκλειστικά στο HR Professional, για την καινούργια ομάδα του προγράμματος που στοχεύει στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς HR, ενώ ταυτόχρονα αναλύει τις σύγχρονες τάσεις που έχουν καταστήσει τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού κρίσιμη παράμετρο διαρκούς ανταγωνιστικότητας και επιτυχίας των επιχειρήσεων.

Recruitment

Μυστικά για πιο επιτυχημένες προσλήψεις
Με δεδομένο ότι το εργασιακό κόστος αντιπροσωπεύει το 70% περίπου του λειτουργικού κόστους μίας επιχείρησης, είναι εξαιρετικά σημαντικό οι HR managers να επιλέγουν σωστά το ανθρώπινο δυναμικό τους, αλλά και να αξιολογούν με συστηματικό τρόπο το βαθμό επιτυχίας των προσλήψεών τους, ώστε να αποφεύγουν λανθασμένες επιλογές στο μέλλον. Πρόσφατη αρθρογραφία ρίχνει νέο φως σε παλιές μεθόδους και παρέχει χρήσιμες συμβουλές για πιο επιτυχημένες προσλήψεις.

People Management

Ο Αριστοτέλης… HR Manager
Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες ολόκληρης της ιστορίας, που συνέβαλε σε κάθε σχεδόν τομέα της ανθρώπινης γνώσης, θα λάβει τη θέση του HR Manager. «Είναι αμφίβολο αν κάποιο ανθρώπινο ον γνώριζε τόσα πολλά όσο αυτός» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Bryan Magee ενώ προσθέτει ότι η προσωπικότητα αυτή άφησε σε χρέος κάθε μελλοντικό επιστήμονα και φιλόσοφο μέσα από τη συμβολή του στην επιστημονική μέθοδο. «Σχεδόν κάθε σοβαρή διανοητική προκαταβολή έπρεπε να ξεκινήσει με μια επίθεση σε κάποιο Αριστοτέλειο δόγμα». Ο λόγος για τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο και επιστήμονα, Αριστοτέλη.

HR Technology

HR Metrics: Οι αριθμοί είναι φίλοι μας
Τα HR metrics αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο για τις σύγχρονες εταιρείες, καθώς αναδεικνύουν και αποτυπώνουν τη συνεισφορά του ανθρώπινου δυναμικού στην επιχείρηση, αλλά και την αποδοτικότητα των ενεργειών και των δράσεων του τμήματος HR. Ταυτόχρονα, διαμορφώνουν το κατάλληλο έδαφος για την ανάδειξη και καθιέρωση της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού σε στρατηγικό επιχειρηματικό εταίρο.

Employment Relations

ΟΤΟΕ: Υπεγράφη συλλογική σύμβαση εργασίας 3ετούς διάρκειας
Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπεγράφη από την ΟΤΟΕ και τις Τράπεζες για 3 χρόνια το διάστημα 2016 με 2018, ολοκληρώνοντας μία προσπάθεια διαπραγματεύσεων, που διήρκησαν σχεδόν τρεις μήνες. Το πλαίσιο της συμφωνίας είχε ολοκληρωθεί την πριν από 2 εβδομάδες και στη συνέχεια εγκρίθηκε από το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ με μεγάλη πλειοψηφία.

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778