HR PROFESSIONAL - Τρέχον Τεύχος

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη ΈκδοσηSearch Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Compensation & Benefits

LeasePlan: Δημιουργούμε αξία και σχέσεις εμπιστοσύνης
Για την αναπτυξιακή πορεία της LeasePlan, τα βασικά χαρακτηριστικά των υπηρεσιών για τα οποία τους εμπιστεύονται οι συνεργάτες τους, καθώς επίσης και για τις καινοτόμες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που προσφέρουν μίλησαν στο HR Professional ο Χρήστος Παπαγιαννόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής και ο Φίλιππος Γιακουμέλος, Διευθυντής Πωλήσεων, με τη δημιουργία αξίας για τους συνεργάτες, την κοινωνία και φυσικά τους ανθρώπους της εταιρείας να βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας.

Training & Development

Developing Leadership Skills: Το «κάλεσμα» της ηγεσίας
Με την ηγεσία, όπως αυτή κι αν ορίζεται, να θεωρείται ως ένας από τους πλέον κρίσιμους παράγοντες που επηρεάζουν τη βιωσιμότητα και την επιτυχία μίας εταιρείας, η ανάπτυξη leadership skills δεν θα μπορούσε παρά να αναρριχηθεί ψηλά στις προτεραιότητες κάθε σύγχρονης επιχείρησης. Κι ενώ το debate για το κατά πόσο κανείς «γεννιέται» ή «γίνεται» ηγέτης καλά κρατεί, η πρακτική εμπειρία έχει αποδείξει ότι, κάτω από τις κατάλληλες προϋποθέσεις, οι περισσότερες από τις ιδιότητες και ποιότητες ενός καλού ηγέτη μπορούν να διδαχτούν και να αναπτυχθούν.

Recruitment

ΟΑΕΔ: Μόνιμος μηχανισμός μέτρησης του βαθμού ικανοποίησης των επιχειρήσεων
Τη βασική ανάγκη να υπάρχει αντιστοίχιση των διαφόρων προγραμμάτων που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ, με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας και της οικονομίας, έρχεται να καλύψει ο νέος μηχανισμός του οργανισμού, ο οποίος θα μετρά το βαθμό ικανοποίησης των επιχειρήσεων και των εργοδοτών από τις υπηρεσίες που παρέχει.

People Management

Mergers & Acquisitions: Ενώνοντας δύο «κόσμους»
Η ανάγκη των επιχειρήσεων να παραμείνουν ανταγωνιστικές ενισχύοντας ταυτόχρονα τη θέση τους στην αγορά, έχει μετατρέψει τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις ως επιλογές που εμφανίζονται όλο και πιο συχνά στην ατζέντα των οργανισμών. Εκτός όμως από τη σχετική λήψη αποφάσεων, η διαδικασία υλοποίησης ενέχει πολλαπλούς κινδύνους, ενώ προκλήσεις και ευκαιρίες διαχωρίζονται από λεπτές ισορροπίες. Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις, οι «χρυσοί κανόνες» και ο ρόλος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού κατά τη διαδικασία ενοποίησης, όταν οι εργαζόμενοι επηρεάζουν με άμεσο τρόπο την επιτυχία;

Employment Relations

KPMG: Μικρές οι μισθολογικές μεταβολές το 2015
Το 2015 υπήρξε μια ακόμα χρονιά αβεβαιότητας, με κύρια χαρακτηριστικά τις μικρές (θετικές ή αρνητικές) μισθολογικές μεταβολές στον ιδιωτικό τομέα σε σχέση με το 2014 και την έντονη ανάγκη των επιχειρήσεων να προχωρήσουν παρακάτω με το υφιστάμενο ανθρώπινο δυναμικό με στόχο να επανέλθουν σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Retention

Το 32% των νέων θέλει να εγκαταλείψει την Ελλάδα
Ένας στους τρεις νέους στην Ελλάδα (32%), ηλικίας 18-24 ετών, θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα λόγω των οικονομικών προβλημάτων και να αναζητήσει την τύχη του αλλού. Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από τη φετινή έρευνα European Consumer Payment Report, που διενεργεί κάθε χρόνο η σουηδική εισπρακτική εταιρεία Intrum Justitia.

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778