HR PROFESSIONAL - Τρέχον Τεύχος

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη ΈκδοσηSearch Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Compensation & Benefits

Kienbaum: Έρευνα για τις αμοιβές και τα κίνητρα
Τα αποτελέσματα της έρευνας για τις αμοιβές και τα κίνητρα σχετικά με την ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, που πραγματοποίησε το 2015 η Kienbaum παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) και ο Τομέας Ηγεσίας (ΤΗΓΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία Kienbaum.

Training & Development

Personal Effectiveness & Behavioral Skills: Αποτελεσματικότητα στο εργασιακό περιβάλλον
Πολλές ώρες δουλειάς, ακανόνιστο ή ανύπαρκτο ωράριο, ατελείωτες συναντήσεις, άγχος για να τα προλάβετε όλα, για να γίνουν όλα… σας ακούγονται οικεία; Το πιο πιθανό είναι ότι η απάντησή σας είναι θετική. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι εργασιακές απαιτήσεις σε μια Ελλάδα που παραπαίει είναι έως και εξωφρενικές αλλά μήπως μπορούμε να κάνουμε κάτι για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να διαχειριζόμαστε με περισσότερη ευκολία τα πολλαπλά καθήκοντα; Διότι είναι γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα των ανθρώπων τις περισσότερες φορές δεν σχετίζεται με τις ικανότητές τους αλλά με τον τρόπο που τις αξιοποιούν.

Recruitment

Recruiting & Managing Millennials: Το νέο αίμα στο επιχειρείν
Οι Millennials είναι αυτή η... μυστηριώδης γενιά, ηλικίας 18 με 35, που γεννήθηκαν μετά το 1980 και για τους οποίους υπάρχει η φήμη ότι έχουν μία έμφυτη δυσπιστία απέναντι στην ιεραρχία και τη γραφειοκρατία και ότι είναι επιρρεπείς στη μετακίνηση από τη μία εταιρεία στην άλλη και από τη μία δουλειά στην άλλη. Επιθυμούν μία ασφαλή εργασία, χωρίς να είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν ολόκληρη τη ζωή τους στην ίδια δουλειά. Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε καλό δρόμο ώστε να καταστούν η πιο μορφωμένη γενιά, η οποία αναδύεται για να συναντήσει τη σύγχρονη οικονομία της γνώσης. Ανταποκρίνεται όμως αυτή η φήμη στην πραγματικότητα και τι πρέπει να κάνουν οι εταιρείες για να προσελκύσουν και να διαχειριστούν τη νέα, μάλλον πολύπλοκη αυτή γενιά εργαζομένων;

People Management

HR Banking Forum
Tην Πέ΅πτη 21 Απριλίου πραγ΅ατοποιήθηκε η πρώτη επετειακή συνάντηση του HR Banking Forum, ενός θεσ΅ού που έχει τις ρίζες του βαθιά πίσω στο χρόνο. Θεσ΅οθετήθηκε από στελέχη Ανθρώπινου Δυνα΅ικού του Τραπεζικού κλάδου και συνεχίζει ΅έχρι και σή΅ερα να αποτελεί ένα φιλόξενο περιβάλλον για συζητήσεις σχετικά ΅ε τις νέες τάσεις και προκλήσεις του χώρου δίνοντας λύσεις σε ζητή΅ατα του κλάδου.

HR Technology

Μπορούν τα έξυπνα κινητά να αλλάξουν το μέλλον της εργασίας;
Η Google εξηγεί πώς η μηχανική μάθηση θα βελτιώσει στο άμεσο μέλλον τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε, μετατρέποντας τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα σε πολύτιμους συνεργάτες που θα παίρνουν αποφάσεις και θα επιλύουν προβλήματα.

CSR

Novartis: Εθελοντικές δράσεις των εργαζομένων
Mε κεντρικό μήνυμα «Από άνθρωπο προς άνθρωπο», οι υπάλληλοι του ομίλου της Novartis συμμετείχαν ενεργά στην Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς. Την Παρασκευή 20 Μαΐου, περισσότεροι από 350 εργαζόμενοι του Ομίλου ετοίμασαν πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, τα οποία ανέλαβαν να μοιράσουν η Οργάνωση Γη – Κέντρο της Γης σε συνεργασία με την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία για τους Πρόσφυγες.

Employment Relations

Metro: Αυξήσεις για χαμηλόμισθους εργαζόμενους της Βερόπουλος
Σε αυξήσεις μισθών σε όσους εργαζόμενους της Βερόπουλος αμείβονταν με τον κατώτερο μισθό προχωρά η αλυσίδα Μetro. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, «πριν από την πώληση των Σ/Μ Βερόπουλος στον όμιλο Metro ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων αμειβόταν με τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ, γεγονός που είχε ως συνέπεια την ύπαρξη εργαζομένων διαφορετικών ταχυτήτων και άνισης μισθολογικής μεταχείρισης».

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778