HR PROFESSIONAL - Χωρίς φόβο και πάθος

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Training & Development

So help me God

Χωρίς φόβο και πάθος

6 Ιουλίου 2012 | 09:34 Γράφει η Τζένη  Αναγνωστοπούλου Topics: Editorial,HR Events

Τζένη Αναγνωστοπούλου

Λένε ότι η τηλεόραση αντιγράφει τη ζωή. Ε, εμείς αποφασίσαμε να «αντιγράψουμε» την τηλεόραση.

Το «CSI: Athens», ο φετινός τίτλος του People Management Executive Seminar, που διοργανώνεται στις 24/10/2012 για 8η συνεχόμενη χρονιά, δεν είναι ένα ακόμα συνέδριο για τη διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Έχω βαρεθεί (το πρώτο συνθετικό θα μπορούσε να είναι ένα συμπαθές τετράποδο) τις κατηγορίες που έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις για το κατάντημα της χώρας, της οικονομίας, της κοινωνίας, της εργασίας και πάει λέγοντας.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και να παραβλέψει το γεγονός ότι «κρεμόμαστε από μια κλωστή». Δεν αμφισβητώ το μερίδιο ευθύνης που μας βαραίνει. Ούτε είμαι σε θέση να αναλύσω το αδιέξοδο, να προτείνω λύσεις ή να αποφανθώ για την αθωότητα ή ενοχή. Ωστόσο, θα ήθελα να υπάρχει κάποιος που θα βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, δεν θα καταφύγει σε εκφοβισμούς και υπερβολές, θα με κοιτάξει κατάματα και θα εκφράσει με μετριοπάθεια την άποψή του.

Από τον κανόνα των «εγκλημάτων» που βαραίνουν τη χώρα δεν ξεφεύγουν οι πολιτικές των οργανισμών, οι άνθρωποί τους και κατά πολλούς οι «συνήθεις ύποπτοι» της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Δεν είναι λίγα τα συνέδρια που εξυμνούν το ρόλο αυτών των στελεχών και αναφέρονται σε όλες τις θετικές δράσεις.

Το ζητούμενο όμως σήμερα εξακολουθεί να είναι αυτό; Μήπως μια εις βάθος έρευνα των λαθών, η συλλογή των στοιχείων, η εξέτασή τους και τελικά οι προτάσεις για λύση του «μυστηρίου» πίσω από ποικίλα προβλήματα μπορεί να είναι αυτό που έχει ανάγκη η κοινότητα του HR;

Το 8th People Management Executive Seminar επιστρέφει στις ακαδημαϊκές του ρίζες και φιλοξενεί 4 εξαιρετικούς ομιλητές. Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά τα αδιάσειστα τεκμήρια «ενοχής»: ο Chris Roebuck από το Cass Business School, η Linda Holbeche από το University of Bedfordhire, και ο Stephen Bevan από το Work Foundation, φιγουράρουν στη λίστα με τους «Most Influential UK Thinkers 2011», του HR Magazine ενώ ο Dr. Finian Buckley από το Dublin City University αποκαλείται, σαφώς όχι τυχαία, Dr. Trust.

Δεν χαϊδεύουν αυτιά, δεν εκτοξεύουν αβάσιμες κατηγορίες, δεν παραποιούν τα στοιχεία. Αντίθετα, εκθέτουν στο αμείλικτο φως της πραγματικότητας θέματα όπως η Ηγεσία, η Ηθική, η Εμπιστοσύνη, η Δέσμευση.

HR Professional (T. 89)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778