HR PROFESSIONAL - 2014: Executives Survival Kit

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

People Management

2014: Executives Survival Kit

28 Φεβρουαρίου 2014 | 14:42 Γράφει ο Κωνσταντίνος  Παπαχατζής Topics: HR Director’s Corner

Η χρονιά που μόλις ξεκίνησε, χαρακτηρίζεται από ρευστότητα και ανασφάλεια στο ευρύτερο επαγγελματικό περιβάλλον. Ο καλύτερος τρόπος να μειωθεί η επαγγελματική αβεβαιότητα και καθημερινή αγωνία ενός εργαζόμενου, είναι να γνωρίζει πως μπορεί να γίνει αναντικατάστατος, στην εταιρεία όπου εργάζεται.

Ο οδηγός επιβίωσης που ακολουθεί, αποτελείται από δέκα λέξεις - κλειδιά και θα σας προσφέρει πολύτιμες (φιλικές) συμβουλές για μια δημιουργική χρονιά!

Όραμα: Αποτυπώστε σε λίγες γραμμές το προσωπικό σας όραμα, με τον ίδιο τρόπο που το συντάσσει και μια εταιρεία. Προσδιορίστε το μείγμα του (προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό, οικονομικό) και αφού το συντάξετε, αναρτήστε το κάπου που μπορείτε να το βλέπετε κάθε μέρα. Καταγράψτε τις προτεραιότητες σας, τους ανθρώπους και τα μέσα, που θα σας φέρουν πιο κοντά στην επίτευξη του.

Επαγρύπνηση: Το άγνωστο θα αποτελέσει μόνιμο σύντροφο των στελεχών. Το όνομα της εταιρείας, η βαρύτητα και σημασία της θέσης σας, η πολυετής προϋπηρεσία, δεν πρέπει να σας καθησυχάζουν. Η ετοιμότητα σε ότι συμβαίνει γύρω σας και η ταχύτητα αντίδρασης, θα σας κάνουν περισσότερο απαραίτητους από ποτέ, γι’ αυτό πρέπει να έχετε πάντα έτοιμα, εναλλακτικά σενάρια δράσης.

Εξέλιξη: Οι γνώσεις και δεξιότητες που έχετε αποκτήσει, απαξιώνονται ταχύτατα. Σεμινάρια, συνέδρια, μεταπτυχιακοί τίτλοι, distance learning, ξένες γλώσσες, προγράμματα υπολογιστών, πρέπει να αποτελούν επιλογή και όχι καταναγκασμό που τον επιβάλλει ο εργοδότης, αφού αποτελούν και την περιουσία σας. Οι ειδικοί προτείνουν να δαπανάτε το 10% των αποδοχών σας στην απόκτηση νέων γνώσεων.

Συνεργασία: Δεν υπάρχουν περιθώρια, χρόνος και πόροι που να μπορούν να δαπανηθούν σε εσωτερικές έριδες και προστριβές, συμπάθειες και αντιπάθειες. Λύστε τα προβλήματα σας, συζητήστε με τους συναδέλφους και κάντε πρώτοι την κίνηση προσέγγισης της άλλης πλευράς, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προσωπικές σας δεξιότητες όπως επικοινωνία, ομαδικότητα, διαχείριση χρόνου κ.λπ.

Παρακίνηση και καθοδήγηση: Μάθετε να αναγνωρίζετε τους ανθρώπους πίσω από τις πράξεις τους. Η αξία ενός στελέχους προσδιορίζεται από το πόσο καλά μπορεί να αναπτύξει ξεχωριστά τον κάθε υφιστάμενο του. Μάθετε τι παρακινεί περισσότερο κάθε εργαζόμενο, με ποιον τρόπο γίνεται θετικός στην επίδραση σας, πώς μπορείτε να τον κάνετε να εργαστεί ως εθελοντής και όχι ως υπάλληλος.

Ανάληψη πρωτοβουλιών: Όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, τότε αναλαμβάνουν οι δυνατοί. Οι εταιρείες χρειάζονται στελέχη ικανά να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις, να δώσουν λύσεις σε χρόνια ή έκτακτα προβλήματα, να βελτιώσουν την ψυχολογία της ομάδας. Επιλέξτε αν θα γίνετε ηγέτης ή απλώς θα παρακολουθείτε τις εξελίξεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον, από απόσταση.

Διαχείριση αλλαγών: Η δύναμη της συνήθειας αποτελεί τη μεγαλύτερη αντίσταση στην αλλαγή. Αρπάξτε την ευκαιρία να τις εφαρμόσετε πρώτοι. Έχουμε περάσει στην εποχή που στο εξωτερικό αποκαλείται

Surprise Management. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι αντιδρούν συστηματικά στις αλλαγές, δημιουργώντας καθυστερήσεις και εντάσεις και με τον τρόπο αυτό, γίνονται οι πρώτοι υποψήφιοι για αποχώρηση.

Διαχείριση στρες: Το 50% των εργαζόμενων υποφέρει από στρες και το 66% δηλώνει ότι εξαιτίας του δυσκολεύεται να εστιάσει στα καθήκοντα του. Μην κρύβεστε πίσω από ένα πρόβλημα που δεν λύνεται με την απλή ξεκούραση. Ασχοληθείτε σοβαρά και βρείτε τις κατάλληλες λύσεις που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα σας και να βελτιώσετε την υγεία σας.

Επιλεγμένος προσωπικός περίγυρος: Απομακρύνετε από την προσωπική σας ζωή, όσους τη δηλητηριάζουν καθημερινά. Μίζεροι, επικριτές, κόλακες, ανέντιμοι, φλύαροι, εγωιστές, κουτσομπόληδες, ασυνεπείς, δεν αξίζουν τον πολύτιμο χρόνο σας. Διατηρήστε κοντά σας ανθρώπους αισιόδοξους, με χιούμορ, όραμα, διάθεση για προσφορά, ακόμα και αν είναι ελάχιστοι και δώστε τους περισσότερο χρόνο.

Εστίαση στα αποτελέσματα: Ο ρόλος κάθε στελέχους σήμερα είναι να συμβάλλει άμεσα ή έμμεσα στην ανάπτυξη της κερδοφορίας της εταιρείας, μέσω αύξησης κερδών ή μείωσης κόστους. Ξεφύγετε από τη ρουτίνα της εκτέλεσης της εργασίας, και αξιοποιήστε μεθόδους, ιδέες και πρακτικές που θα σας οδηγήσουν στο να αποδείξτε έμπρακτα ότι αποτελείτε πραγματική επένδυση για την εταιρεία σας.

HR Professional (T. 106)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778