HR PROFESSIONAL - Η CARGLASS σέβεται τον άνθρωπο

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

CSR

Η CARGLASS σέβεται τον άνθρωπο

6 Ιουνίου 2011 | 11:47 Γράφει το HR Pro  Online Team Topics: News,Workplace Trends

Η CARGLASS σέβεται τον άνθρωπο

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η Carglass Hellas διοργανώνει ενέργειες και δράσεις ώστε να επιστρέφει στην κοινωνία ένα μέρος της επιτυχίας της.

Η προσπάθεια είναι κοινή, τόσο από την εταιρεία όσο και από τους εργαζομένους της, έχοντας σαν στόχο την ανάδειξη αξιών όπως της φροντίδας για τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον, του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της υπευθυνότητας, σε καθημερινή βάση.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει δημιουργηθεί η Ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ευθύνης» που αποτελείται από μια ομάδα εθελοντών εργαζομένων οι οποίοι συνδράμουν στις κοινωνικές δράσεις αλλά και τις ενέργειες που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος. Η Carglass Ελλάδας βρίσκεται δίπλα σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ συμμετέχει κάθε χρόνο στην αθλητική διοργάνωση Triathlon London με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη ορφανών παιδιών στην Αφρική μέσω του οργανισμού MaAfrika Tikkun.

Επιπλέον, η Carglass συμμετέχει σε ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος όπως αναδασώσεις καμένων περιοχών και καθαρισμό ακτών, ενώ προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως αποθεραπευμένοι χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών. Παράλληλα, η σταδιακή αντικατάσταση των εταιρικών αυτοκινήτων με υβριδικής τεχνολογίας οχήματα έχει σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των ρύπων, ενώ το 2010 ολοκληρώθηκαν οι μετατροπές τεσσάρων οχημάτων των Κινητών Μονάδων ώστε να καταναλώνουν φυσικό αέριο (LPG) μειώνοντας έτσι σημαντικά τις εκπομπές ρύπων CO2.

Παράλληλα η Carglass διατηρεί Τράπεζα αίματος για τις ανάγκες του εργαζομένων και των οικογενειών τους και παρέχει πρόσθετη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφάλεια ζωής στους εργαζόμενους της. Οι πρώτοι έξι μήνες του 2011 ήταν ιδιαιτέρως δημιουργικοί σε δράσεις ΕΚΕ. Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο 30 εθελοντές εργαζόμενοι της Carglass μαζί με συγγενείς και φίλους συμμετείχαν στην αναδάσωση της περιοχής της Πεντέλης που διοργάνωσε ο ΣΚΑΪ μαζί με το ΣΠΑΠ Πεντέλης. Ένα μήνα μετά η Carglass συνεργάστηκε με το Στέκι Εργασίας του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ - ΔΙΑΒΑΣΗ και πρόσφερε εργασία σε 5 (πέντε) μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης (αποθεραπευμένοι χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών).

Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την τοποθέτηση φωτοσωλήνων στο Κέντρο Διαμονής με στόχο τη μείωση χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας, την εθελοντική εργασία στο Δημιουργικό Εργαστήρι στο Σύλλογο Το Χαμόγελο του Παιδιού, τη συμμετοχή στην πρωτοβουλία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ για καθαρισμό της παραλίας στο Σχοινιά που διοργανώθηκε από τον οργανισμό SOS ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ και τέλος την συμμετοχή στο Forum Εργασίας που διοργανώθηκε από τον ΟΑΕΔ με στόχο τη διενέργεια συνεντεύξεων με ανέργους.

Με όλες αυτές τις ενέργειες η Carglass δεσμεύεται απέναντι στους πελάτες, συνεργάτες και εργαζομένους της να εκπληρώσει το όραμά της και να είναι η Φυσική Επιλογή στους τομείς επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτου.

HR Professional Online( 6 Ιουνίου 2011)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778