HR PROFESSIONAL - Ένας «κοιμώμενος» γίγαντας

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

People Management

Ένας «κοιμώμενος» γίγαντας

4 Μαΐου 2016 | 09:37 Γράφει η Αντωνία  Κατσουλιέρη Topics: Editorial

Αντωνία Κατσουλιέρη

Το όρος Φούτζι ή Φουτζιγιάμα, είναι το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας. Ο άκρως συμμετρικός του κώνος αποτελεί γνωστό σύμβολο της Άπω Ανατολής και μάλιστα αρκετά διαδεδομένο στην ιαπωνική τέχνη και τους πίνακες ζωγραφικής.

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 3 ιερά βουνά της χώρας, ενώ εκατοντάδες πιστοί, ορειβάτες και τουρίστες το επισκέπτονται κάθε χρόνο για διαφορετικούς λόγους. Παρά την ηρεμία του τα τελευταία 300 χρόνια, κι έπειτα από αρκετές τεκμηριωμένες εκρήξεις στο παρελθόν, ταξινομείται σήμερα ως ενεργό ηφαίστειο με χαμηλό ωστόσο κίνδυνο έκρηξης. Για το λόγο αυτό αναφέρεται συχνά και ως ο κοιμώμενος γίγαντας της Ιαπωνίας, ένα ξύπνημα του οποίου θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικές αλλαγές και αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή.

Όπως το όρος Φούτζι συνιστά έναν κοιμώμενο γίγαντα αλλά ταυτόχρονα σημείο έλξης και σύμβολο μιας χώρας έτσι και οι έρευνες που πραγματοποιούνται εσωτερικά στο ανθρώπινο δυναμικό μιας εταιρείας μπορούν άριστα να λάβουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Οι έρευνες άλλωστε είναι σε θέση να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες που είτε θα προβληματίσουν και θα αφυπνήσουν τη διοίκηση ενός οργανισμού ωθώντας την σε αλλαγές, είτε τα αποτελέσματά της θα συνθέσουν ακόμη και το «μέσο» για τη διάκρισή της. Για άλλη μία χρονιά λοιπόν, ανακοινώθηκαν οι 24 εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces 2016. Της έρευνας όπου οι «πρωταγωνιστές» των εταιρειών, είναι κι εκείνοι που αξιολογούν τους οργανισμούς, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο ενεργά στην ανάδειξη των επιχειρήσεων που θέτουν στο επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο.

Συγχαρητήρια!

HR Professional (T. 131)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Special Report

Executive Search: To Scouting του επιχειρησιακού κόσμου

Οι υπηρεσίες Executive Search αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο, προκειμένου οι εταιρείες να αντιμετωπίσουν τη δυσκολία κάλυψης θέσεων εργασίας, που χαρακτηρίζει την σύγχρονη επιχειρησιακή πραγματικότητα. Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν στην αξιοποίησή τους; Πώς γίνεται η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη και ποιες είναι οι τάσεις που επικρατούν;

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Best Practices
  • HR Events
  • Coaching
  • Leadership
  • HR Survey
  • Employer Branding
  • HR Technology
  • Facility Management

Facility Management

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778