HR PROFESSIONAL - Ο Πίτερ Μπρέγκελ ο Πρεσβύτερος… HR Manager

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

People Management

Ο Πίτερ Μπρέγκελ ο Πρεσβύτερος… HR Manager

17 Ιανουαρίου 2019 | 15:32 Γράφει η Αντωνία  Κατσουλιέρη Topics: HR Role,What if

Όσοι έχουν επισκεφθεί το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης στη Βιέννη σίγουρα έχουν σταθεί για κάποια λεπτά σε ένα από τα έργα του. Ο λόγος για τον Πίτερ Μπρέγκελ τον Πρεσβύτερο.

Ο Πίτερ Μπρέγκελ ο Πρεσβύτερος (και οι δύο γιοί του ακολούθησαν τα βήματά του), ήταν Φλαμανδός ζωγράφος, σχεδιαστής και χαράκτης του 16ου αιώνα. Αναγνωρίσιμος από τα τοπία και τις αγροτικές σκηνές που αποτύπωνε στα έργα του, ο Μπρέγκελ θεωρείται επίσης ένας από τους μεγαλύτερους τοπιογράφους όλων των εποχών. Αν και υπάρχουν ελάχιστες πηγές απ’ όπου μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για τη ζωή του, την τεχνική του κατάρτιση φαίνεται να την έλαβε στην Αμβέρσα, όπου έγινε δάσκαλος στη Συντεχνία του Αγίου Λουκά το 1551. Ο ίδιος εισήγαγε το ηθογραφικό είδος στη φλαμανδική ζωγραφική, ενώ χαρακτηρίζεται συχνά και ως ζωγράφος των παραβολών. Το έργο του διαθέτει ταυτόχρονα λαογραφική αξία καθώς εστιάζει στον αγροτικό κόσμο αποτυπώνοντας σκηνές που παρουσιάζουν τα ήθη, τα έθιμα και τις συνήθειες της εποχής, όταν την ίδια περίοδο οι περισσότεροι ζωγράφοι εστίαζαν περισσότερο σε θρησκευτικά θέματα, γεγονός που τον έκανε να ξεχωρίσει. Επίσης, παρά τα πολλά ταξίδια σε Γαλλία και Ιταλία και την έκθεσή του στους μεγάλους δημιουργούς της Αναγέννησης, κατάφερε να επηρεαστεί ελάχιστα και να διατηρήσει το προσωπικό του ύφος. Μερικά από τα 40 έργα που δημιούργησε, τα 12 εκ των οποίων φιλοξενούνται στο Μουσείο της Βιέννης, είναι «ο Πύργος της Βαβέλ», «ο χωριάτικος γάμος», «παροιμίες των Κάτω Χωρών», «παιδικά παιχνίδια», «η μάχη μεταξύ Καρναβαλιού και Σαρακοστής», «το κρασί της μέρας του Αγίου Μαρτίνου» κ.ά.

Εκτός από το έργο του ο Μπρέγκελ ήταν ευρέως γνωστός και για την ιδιαίτερη προσοχή που έδινε στη λεπτομέρεια. Και αυτό είναι αρκετά εύκολο να το διακρίνει κάποιος στα έργα του. Διαθέτοντας όμως αυτό το χαρακτηριστικό ως προσωπικότητα, ίσως ο ίδιος να μην μπορούσε να αναλάβει κάποιον στρατηγικό ρόλο σε ένα τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Η ενασχόλησή του με πιο administrative θέματα μάλλον θα ήταν ωφέλιμη τόσο για τον ίδιο όσο και για το τμήμα. Παράλληλα, θα μπορούσε να αφοσιωθεί στη δημιουργία και στον έλεγχο διαδικασιών που αφορούν στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ ενδεχόμενη θέση που να αφορά σε People Analytics θα ήταν ιδανική γι’ αυτόν.

HR Professional (T. 159)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778