HR PROFESSIONAL - Το Great Practices Forum επισκέφθηκε τη Nestle

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

People Management

Το Great Practices Forum επισκέφθηκε τη Nestle

13 Μαΐου 2016 | 10:33 Γράφει το HR Pro  Online Team Topics: Best Practices Σχετικές Εταιρίες: NESTLE ΕΛΛΑΣ

Το Great Practices FORUM που αποτελεί ένα σύνδεσμο που δημιούργησε το Great Place to Work® Hellas για διευθυντικά στελέχη HR που ενδιαφέρονται ενεργά να συνδιαλέγονται, να ανταλλάσσουν απόψεις και να γνωρίζουν τα καλύτερα παραδείγματα και τις πιο επιτυχημένες εφαρμογές πρακτικών αναφορικά με τη Διοίκηση των ανθρώπων, πραγματοποίησε την Τρίτη 12 Απριλίου τη δέκατη μηνιαία συνάντησή του στα κεντρικά γραφεία της Nestle Hellas, στο Μαρούσι.

 Η Πολυξένη Κιούρη, Διευθύντρια του Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας μαζί με τους Ιωσήφ Αλεξανδρίδη, Nutrition, Health & Wellness Manager και Βαγγέλη Σέμπογλου, Internal Communications πραγματοποιήσαν μία ολιστική παρουσίαση του «Employee Health Strategy:Νοιάζομαι για την Υγεία μου» που έχει αναπτύξει η εταιρεία τα τελευταία δύο χρόνια. Για τη Nestle η σωστή διατροφή, η υγεία και η ευεξία αποτελούν έννοιες που εντοπίζονται μέσα σε κάθε προιόν και σε κάθε επικοινωνία τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Με moto «Good Food, Good Life» και σε συνέχεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2014 εσωτερικά στους εργαζομένους, τέθηκε ως στόχος η υγεία και η ευεξία να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας αλλά και του τρόπου ζωής του ανθρώπινου δυναμικού, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής, εντός και εκτός εργασιακού περιβάλλοντος. Οι τρεις βασικοί άξονες της στρατηγικής που δημιουργήθηκε ήταν:

Learn: με στόχο οι εργαζόμενοι να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την υγεία και να γίνουν πρεσβευτές της εταιρείας σε αυτό το κομμάτι,
Feel: ώστε οι εργαζόμενοι να αναλάβουν την ευθύνη της δικής τους υγείας και
Choose: με στόχο την υιοθέτηση και τη διατήρηση από το ανθρώπινο δυναμικό ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Στο πλαίσιο του Health Strategy, η Nestle μεταξύ άλλων προσφέρει εξατομικευμένες μελέτες ergonomics για κάθε εργαζόμενο, δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις, αθλητικές δραστηριότητες, πολιτική ευέλικτης εργασίας καθώς επίσης έχει υιοθετήσει και ιδιαίτερα ευφάνταστες και βραβευμένες πρακτικές όπως τo Pets@work και Bring your baby@work. Παράλληλα, το εστιατόριο της εταιρείας προσφέρει πρωινό και υγιεινά γεύματα, ενώ τα δωρεάν φρούτα και τα υγιεινά snacks είναι διάσπαρτα σε όλη την εταιρεία, ενισχύοντας ενεργά τον υγιεινό τρόπο ζωής των ανθρώπων της. Στο τέλος της παρουσίασης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις της Nestle και να ολοκληρώσουν τη συνάντησή τους με συζήτηση και δυναμικό networking.
 
Σημειώνεται ότι η επόμενη συνάντηση του Great Practices Forum θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαίου στις εγκαταστάσεις του ALBA. Η Όλγα Επιτροπάκη, Καθηγήτρια, Κάτοχος της επώνυμης ακαδημαϊκής έδρας «Σταύρος Κωστόπουλος» στη Διοίκηση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού του ALBA, η Ζωή Κουρουνάκου, Διευθύντρια Εφαρμοσμένης Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων του ALBA και ο Δημήτρης Γκανούδης, Γενικός Διευθυντής του GreatPlacetoWork® θα επιλέξουν και θα εμβαθύνουν στις καλύτερες πρακτικές που υποβλήθηκαν από τις εταιρείες στη διάρκεια της φετινής αξιολόγησης των Best Workplaces.

HR Professional (T. 131)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778