HR PROFESSIONAL - Ο Walter Disney… HR Manager

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

People Management

Ο Walter Disney… HR Manager

12 Μαρτίου 2018 | 12:13 Γράφει η Αντωνία  Κατσουλιέρη Topics: HR Role,What if

Σκιτσογράφος και παραγωγός ταινιών, ο ίδιος έμεινε στην ιστορία για τα κινούμενα σχέδια που δημιούργησε και που έμελλε να επηρεάσουν σημαντικά την ιστορία του κινηματογράφου.
Ο λόγος για τον Γουώλτερ Έλιας Ντίσνεϋ.

Πόσοι από εμάς δεν γνωρίζουμε τον Μίκυ Μάους, τον Ντόναλντ Ντακ, τον Πλούτο, τον Γκούφυ ή τη Μίννυ; Πόσοι δεν έχουμε δει, διαβάσει ή διασκεδάσει με τις περιπέτειές τους. Πίσω από όλους αυτούς τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων συναντάται ο W. Disney, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους και καινοτόμους επιχειρηματίες της γενιάς του. Πώς όμως ξεκίνησε και πώς κατάφερε να δημιουργήσει παρά τις όποιες αντιξοότητες μία εταιρεία δισεκατομμυρίων;

Ο Walter ήταν ένα από τα 5 παιδιά της Φλώρας και του Έλιας Ντίσνεϋ. Από την ηλικία των 14 ετών άρχισε τις σπουδές ζωγραφικής, ενώ αργότερα παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και φωτογραφίας. Ο ίδιος κυνήγησε το όνειρό του ως καρτουνίστας σε τοπικές εφημερίδες, κάτι όμως που δεν στέφθηκε με την αναμενόμενη επιτυχία. Μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στην αρχή της επαγγελματικής του καριέρας ο Walter απολύθηκε από έναν συντάκτη εφημερίδας διότι θεώρησε ότι «δεν είχε φαντασία και δεν παρήγαγε καλές ιδέες».

Τα επόμενα χρόνια ακολούθησε μια σειρά επιχειρήσεων που πτώχευσαν ή απέτυχαν παταγωδώς. Παρόλα αυτά ο ίδιος συνέχισε να εργάζεται σκληρά κάτι που τελικά τον έφερε στην κορυφή το 1929 μέσα από τη δημιουργία της σειράς «Silly Symphonies», που αποτέλεσε και την πρώτη του εμπορική επιτυχία. Ακολούθησαν πολλές ακόμη, με τον επόμενο σημαντικό σταθμό στην καριέρα του να έρχεται το 1937, όταν η «Χιονάτη και οι Εφτά Νάνοι», το πρώτο μεγάλου μήκους animation, έκανε πρεμιέρα στο Λος Άντζελες. Το συγκεκριμένο φιλμ κατάφερε να φέρει στα ταμεία το ποσό του 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων, την ίδια στιγμή μάλιστα που κατέκτησε περισσότερα από 5 Όσκαρ. Το τελευταίο φιλόδοξο σχέδιο που θα κατάφερνε να υλοποιήσει ο Walter ήταν η δημιουργία θεματικών πάρκων στα οποία τόσο οι γονείς όσο φυσικά και τα παιδιά θα εξερευνούσαν τους χώρους τους και θα έρχονταν σε επαφή και με τους δημοφιλείς χαρακτήρες του. Έτσι, στις 17 Ιουλίου του 1955 στην Καλιφόρνια το πρώτο θεματικό πάρκο με το όνομα Disneyland άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί τους καλεσμένους του.

Ποια χαρακτηριστικά του Walter θα ήταν χρήσιμα σε ένα τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και που θα έδινε ο ίδιος ιδιαίτερη έμφαση; «Όλα τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αν έχουμε το θάρρος να τα κυνηγήσουμε» ανέφερε ο ίδιος, κάτι φυσικά που απέδειξε εμπράκτως, αφού κατάφερε να πραγματοποιήσει τα όνειρά του παρά τις δυσκολίες. Θέτοντας αυτό ως προσωπικό του Motto, και στην επαγγελματική του ζωή ο Walter θα ήταν ένθερμος υποστηρικτής της συχνής και ανοιχτής επικοινωνίας με το ανθρώπινο δυναμικό. Μέσα από συζητήσεις θα αναζητούσε τον τρόπο ώστε να συνδυάσει τους προσωπικούς στόχους με τους αντίστοιχους εταιρικούς για κάθε στέλεχος, ενώ πρακτικές και δράσεις team building θα ήταν αυτά που θα αναλάμβανε με μεγάλη επιτυχία κυρίως αν το παιχνίδι ήταν μέρος αυτών. Γιατί όπως συνήθιζε να λέει «είμαστε σίγουροι για ένα μόνο πράγμα: όλοι στον κόσμο ήταν κάποτε παιδί».

HR Professional (T. 150)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778