HR PROFESSIONAL - 21ο Συμπόσιο Ανθρώπινου Δυναμικού

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

People Management

21ο Συμπόσιο Ανθρώπινου Δυναμικού

16 Απριλίου 2018 | 11:26 Γράφει η Νάνσυ  Βλαχάκη Topics: 3rd party,Conferences

Βαγγέλης Αποστολάκης

Πλήθος στελεχών παρακολούθησε την εκδήλωση της KPMG για τη νέα ψηφιακή εποχή στον κλάδο του HR.

Θερμό καλωσόρισμα απηύθυνε ο Βαγγέλης Αποστολάκης, Αντιπρόεδρος της KPMG στην Ελλάδα σε μια κατάμεστη αίθουσα 250 υψηλόβαθμων στε- λεχών στο πλαίσιο του 21ου Συμποσίου Ανθρώπινου Δυναμικού το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου με θέμα το «digital HR».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο John Mattone, Νο1 σε Intelligent Leadership και Νο2 Executive Coach παγκοσμίως. O coach του Steve Jobs δήλωσε ότι «ο ηγέτης δεν πρέπει να παίρνει δεδομένους τους ανθρώπους που εργάζονται για αυτόν. Χρειάζεται να αγγίζει με τον λόγο και τις πράξεις του το μυαλό, την καρδιά και την ψυχή τους. Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω του coaching και της αλλαγής κουλτούρας που έρχεται από τον CEO και τα υψηλόβαθμα στελέχη». Επίσης, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η θετική σκέψη οδηγεί σε καλή συμπεριφορά, την οποία εκτιμούν οι εργαζόμενοι και αποδίδουν φέρνοντας καλά αποτελέσματα».

Έπειτα, ο Nico Orie, Αντιπρόεδρος, HR Strategy & Operations, Coca - Cola European Partners τόνισε τη σημαντικότητα των HR στελεχών να εστιάζουν στις προσωπικές ανάγκες και στην ενσωμάτωση των ανθρώπων τους. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η τεχνολογία του HR χρειάζεται να στραφεί γύρω από τη δημιουργία αξίας του ανθρώπινου κεφαλαίου σχετικά με τον χρόνο, το ταλέντο και την ενέργεια.

Στη συνέχεια, μίλησε ο Fons Trompenaars, ιδρυτής της εταιρείας THT και συγγραφέας, οποίος σημείωσε ότι ο καλός ηγέτης χρειάζεται να αναρωτιέται τι μπορεί να κάνει ο ίδιος για να αποδώσει καλύτερα ο εργαζόμενός του και να νιώθει ότι η εργασία του έχει νόημα.

Η Γκόλφω Αγαπητού, Assistant General Manager, Head of People Talents, και η Νατάσσα Πασχάλη, Head of People Engagement της Eurobank μίλησαν για τον κλυδωνισμό που έφερε η τραπεζική κρίση στον τρόπο αντίληψης των εργαζομένων για το περιβάλλον τους και τον τρόπο με τον οποίο η τράπεζα επανάκτησε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της. «Βρήκε αυτή την πρόκληση ως ευκαιρία να δημιουργήσει νέο όραμα και αξίες με τις οποίες οι άνθρωποί της μπορούσαν να ταυτιστούν», δήλωσαν χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα, οι ομιλήτριες τόνισαν πως δημιουργήθηκε ένα εσωτερικό πρόγραμμα επιβράβευσης για τους ανθρώπους, οι οποίοι υιοθετούν τις αξίες και τις φέρνουν στο επίκεντρο, δίνοντας τους το βήμα να αναδείξουν το έργο ή τη δράση για την οποία πιστεύουν ότι αξίζουν αναγνώριση και στο τέλος οι νικητές επιλέγουν οι ίδιο το βραβείο τους.

Ο Αντώνης Ρουσσελιωτάκης, αναλυτής-δημοσιογράφος, μίλησε για την έρευνα expense management, της Edenred στην οποία εμφανίζεται μόνο 1 στις 4 επιχειρήσεις να λειτουργεί με πιστωτικές κάρτες για εταιρικά έξοδα, παρά τις ψηφιακές εξελίξεις. Επίσης, δήλωσε ότι ο απολογιστικός ή προκαταβολικός τρόπος εξόφλησης των εξόδων δεν ενδείκνυται αφού φέρνει τους εργαζομένους σε δύσκολη θέση.

Η Φραγκίσκη Μελίσσα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Vodafone υπογράμμισε τη σημαντικότητα του agile, η οποία αποτελεί μια νέα τάση ως πρακτική HR και σύμφωνα με την ίδια μπορεί να αποδώσει καλύτερα όταν αλλάζει ο τρόπος σκέψης και όχι όταν απλά υιοθετούνται νέα εργαλεία.

Η Μαρία Πατακιούτη, Human Re-sources Head, Greece & Cyprus, AIG Greece και ο Σπύρος Τάσσης, Δικηγόρος LLM, Πρόεδρος ΕΠΠΔΙ, Μέλος ΕΝΠ, co-chair IAPP Greek KnowledgeNet chapter συζήτησαν από κοινού για το GPDR και το HR και πρότειναν το εξής: Οι εταιρείες να ενισχύσουν τα συμβόλαιά τους με ειδικούς όρους για τη διασφάλιση της εφαρμογής των διατάξεων του κανονισμού, να κάνουν τακτικούς ελέγχους (ασφάλειας, διαδικασιών, δικαιωμάτων πρόσβασης, προμηθευτών) και να δείχνουν μεγάλη προσοχή στη διαφύλαξη και διαχείριση προσωπικών δεδομένων.

Στο πλαίσιο του πάνελ με θέμα «Digital HR: Ευκαιρία ή απειλή;» με συντονίστρια την Μαρίκα Λάμπρου, Managing Director, ΚΑΥΚΑΣ και ομιλητές τους Νίκο Δρανδάκη, Ιδρυτή και CEO, Beat, Στάθα Κρεμμύδα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Νokia και Άρη Μιχάλη, HR Processes & Information Systems Senior Manager Fixed & Mobile, Όμιλος OTE ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα του HR δεν χρειάζεται να γίνουν guru της τεχνολογίας, αλλά να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί αυτή να αξιοποιηθεί όπως για παράδειγμα με τη δημιουργία εταιρικής μνήμης στις εταιρείες, ώστε όταν φεύγει κάποιος, η γνώση να μένει και να μη χρειαστεί η εκ νέου ανακάλυψή της.

Τέλος, το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, Διευθυντή Ερευνών, διαΝΕΟσις ο οποίος αναφερόμενος στη θεωρία της δημιουργικής καταστροφής του Schumpeter δήλωσε ότι: «Για κάθε μια νέα τεχνολογία η οποία δημιουργείται, μια παλιά καταστρέφεται. Σταδιακά τα ανειδίκευτα επαγγέλματα θα τείνουν σε κατάργηση (με την ανάπτυξη αυτοκινήτων δίχως οδηγούς για παράδειγμα), ενώ οι επαγγελματίες υψηλής εξειδίκευσης ήδη είναι περιζήτητοι και δυσεύρετοι».

HR Professional (T. 151)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778