HR PROFESSIONAL - Η Μαρία Γκαετάνα Ανιέζι… HR Manager

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

People Management

Η Μαρία Γκαετάνα Ανιέζι… HR Manager

10 Οκτωβρίου 2018 | 10:04 Γράφει η Αντωνία  Κατσουλιέρη Topics: HR Role,What if

Μία από τις πιο γνωστές γυναίκες μαθηματικούς του κόσμου η οποία έμεινε στην ιστορία για το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο θα λάβει τη θέση του HR Manager. Ο λόγος για την Ιταλίδα Μαρία Γκαετάνα Ανιέζι.

Η Μαρία Γκαετάνα Ανιέζι γεννήθηκε το 1718 στο Μιλάνο και αποτελούσε μέλος εύπορης και καλλιεργημένης οικογένειας. Την κλίση και την αγάπη της για τους αριθμούς την οφείλει στον πατέρα της Πιέτρo Ανιέζι, ο οποίος υπήρξε καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια. Από μικρή ηλικία η Ανιέζι θεωρήθηκε παιδί θαύμα, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που την αποκαλούσαν «επτάγλωσση ρήτωρ» καθώς σε ηλικία 11 ετών μιλούσε άπταιστα λατινικά, εβραϊκά, ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και ελληνικά. Εκτός όμως από τα μαθηματικά, το ενδιαφέρον της ήταν στραμμένο και στη φιλοσοφία, και όταν ο πατέρας της προσκαλούσε στο σπίτι διανοούμενους της εποχής εκείνη όχι μόνο ήταν παρούσα αλλά μάλιστα σε ηλικία 9 ετών πραγματοποίησε μπροστά τους ομιλία 1 ώρας στα λατινικά με θέμα το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση. Το 1750 όταν ο πατέρας της αρρώστησε, η ίδια διορίστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΔ’ καθηγήτρια στην έδρα των Μαθηματικών, Φυσικής Φιλοσοφίας και Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, γεγονός που την κατέταξε στις πρώτες γυναίκες που κατέλαβαν έδρα σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Δύο χρόνια όμως αργότερα και με τον θάνατο του Πιέτρο, η ίδια αποφασίζει να αφιερωθεί στη μελέτη της θεολογίας και να προσφέρει σχεδόν ολόκληρη την περιουσία της για την περίθαλψη των φτωχών, άστεγων και ασθενών.

Ενσωματώνοντας μία τέτοια προσωπικότητα στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού ενός οργανισμού, θα μπορούσε να προσδώσει αξία σε πολλούς από τους επιμέρους τομείς που περιλαμβάνονται στη λειτουργία του. Η εκπαίδευση και η ανάπτυξη των ανθρώπων θα βρίσκονταν ανάμεσα στις προτεραιότητές της -η ίδια είχε αναλάβει τη διδασκαλία των μικρότερων αδερφών της.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση πρακτικών που προάγουν τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση στο εργασιακό περιβάλλον θα ήταν εξίσου σημαντικά για την Ανιέζι, ενώ σίγουρα θα ήταν σε θέση να συνδράμει στην ψηφιοποίηση του τμήματος HR αλλά και του οργανισμού συνολικά.

HR Professional (T. 156)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778