HR PROFESSIONAL - Φαντασία και δημιουργικότητα, προϋποθέσεις για την ενίσχυση της παραγωγής στη χώρα μας

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

People Management

Φαντασία και δημιουργικότητα, προϋποθέσεις για την ενίσχυση της παραγωγής στη χώρα μας

4 Απριλίου 2019 | 14:17 Γράφει το HR Pro  Online Team Topics: Events,News

«Σήμερα προοδεύουν και ευημερούν οι οικονομίες παραγωγών. Και παραγωγή σημαίνει πρωτίστως φαντασία και δημιουργικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, έχουν ενσωματώσει το design ως οργανικό κομμάτι της στρατηγικής και των διαδικασιών τους».

Το μήνυμα αυτό μετέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος, στην παρέμβασή του, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Αριστείας του ΣΕΒ, στους χώρους του Alba, την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, με θέμα «Δημιουργικότητα και Αισθητική: Η Περίπτωση των Σεφ με Αστέρια Michelin» με κεντρικό ομιλητή τον  Marc Stierand, Director of the Institute of Business Creativity στην Ecole Hôtelière της Λωζάνης. Όπως τονίστηκε σχετικά, καθώς στόχος της πρωτοβουλίας ΣΕΒ–Alba είναι η δημιουργική ηγεσία, και η δημιουργικότητα είναι συχνά αντισυμβατική, ο κύκλος των φετινών διαλέξεων ξεκίνησε με ένα αντισυμβατικό και άκρως ενδιαφέρον θέμα, με μια ομιλία του Καθηγητή Marc Stierand.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ο Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας ΣΕΒ και καθηγητής του Alba, Χαράλαμπος Μαινεμελής, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μέσω του Κέντρου θέλουμε να συμβάλουμε στην εξέλιξη και στον δημιουργικό μετασχηματισμό των δεξιοτήτων, των ικανοτήτων και των αντιλήψεων που έχουν τα ηγετικά στελέχη στην Ελλάδα και θέλουμε να το κάνουμε προς την κατεύθυνση της νέας οικονομίας, της δημιουργικής οικονομίας, της οικονομίας της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας». Σημειώνεται ότι το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ διοργανώνει μία ετήσια σειρά συζητήσεων με καλεσμένους διακεκριμένους μελετητές και ακαδημαϊκούς, με σκοπό τη διάχυση σε φοιτητές, στελέχη και την κοινωνία ευρύτερα, πρωτοποριακής και εφαρμόσιμης γνώσης αναφορικά με τη δημιουργική ηγεσία.

HR Professional Online( 4 Απριλίου 2019)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Special Report

Managing Gen Y & Z: Οι νέες γενιές αφήνουν το στίγμα τους στον χώρο εργασίας

Η άφιξη των επόμενων γενεών στον κόσμο της εργασίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μέχρι το 2025, οι millennials θα αντιπροσωπεύουν τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου ανθρώπινου δυναμικού. Την ίδια στιγμή η γενιά Ζ, η πρώτη γενιά που δεν έχει γνωρίσει ποτέ έναν κόσμο χωρίς το διαδίκτυο, έχει αρχίσει σταδιακά να εισέρχεται στην αγορά εργασίας. Αυτό αναμένεται να έχει μακροχρόνια επίδραση στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Best Practices
  • HR Events
  • Coaching
  • Leadership
  • HR Survey
  • Employer Branding
  • HR Technology
  • Facility Management

Facility Management

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778