HR PROFESSIONAL - ΣΕΒ: «Απαραίτητη η αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων εκπαίδευσης στον εξορυκτικό κλάδο»

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

People Management

ΣΕΒ: «Απαραίτητη η αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων εκπαίδευσης στον εξορυκτικό κλάδο»

18 Απριλίου 2019 | 11:15 Γράφει το HR Pro  Online Team Topics: News,Έρευνες

Ο εξορυκτικός κλάδος αποτελεί ένα σημαντικό κλαδικό σύστημα της ελληνικής οικονομίας, έχοντας μεγάλη συμβολή στην προστιθέμενη αξία της βιομηχανίας (2,9%) και της οικονομίας (0,4%), πολύ περισσότερο συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίου του ΣΕΒ με τίτλο «Ανθρώπινο δυναμικό, επαγγέλματα και δεξιότητες στον εξορυκτικό κλάδο».

Όπως αναφέρει ο ΣΕΒ, μεταξύ άλλων, στον εν λόγω κλάδο απασχολούνται περίπου 12.000 άτομα, στο σύνολό τους σχεδόν σε καθεστώς μισθωτής και πλήρους απασχόλησης, ενώ 94% των θέσεων απασχόλησης βρίσκονται εκτός Αττικής. Αυτό σημαίνει ότι οι δράσεις ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου πρέπει να υλοποιούνται σε αποκεντρωμένο επίπεδο, ενώ είναι απαραίτητη η αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning, webinars).

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της απασχόλησης είναι ότι η πλειονότητα των εργαζομένων απασχολείται με την ειδικότητα του χειριστή μηχανημάτων έργου. Ταυτόχρονα, πολιτικές αναβάθμισης δεξιοτήτων (upskilling) και επανακατάρτισης (reskilling) του ανθρωπίνου δυναμικού που θα διευκολύνουν τη μετάβασή του από κλάδους που συρρικνώνονται σε κλάδους που αναπτύσσονται είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Τέλος, η ενίσχυση της απασχόλησης στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες, ο περιορισμένος βαθμός ανακύκλησης της εργασίας, η συγκέντρωση της απασχόλησης σε μεγάλες, κυρίως, επιχειρήσεις και η επικράτηση της εξαρτημένης και της πλήρους απασχόλησης ευνοούν την επένδυση των επιχειρήσεων στο ανθρώπινο κεφάλαιό τους.

HR Professional Online( 18 Απριλίου 2019)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Special Report

Leading during Covid-19 era: Εμπιστοσύνη, Επικοινωνία και αίσθηση σκοπού: Το τρίπτυχο ενός επιτυχημένου ηγέτη

Η πανδημία του κορωνοϊού, που ξέσπασε πριν από μερικούς μήνες, έφερε τους οργανισμούς και τους ανθρώπους μπροστά σε μία πρωτοφανή -κατά κύριο λόγο- ανθρωπιστική κρίση, που δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Έτσι, οι ηγέτες καλούνται να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα: Ποιο είναι το προφίλ ηγεσίας που διαμόρφωσε η πανδημία; Πώς προχωράμε σε τέτοιες αβέβαιες καταστάσεις, που κάθε άλλο παρά εξαρτώνται από εμάς;

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Best Practices
  • HR Events
  • Coaching
  • Leadership
  • HR Survey
  • Employer Branding
  • HR Technology
  • Facility Management

Facility Management

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778