Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 25 Ιουνίου ο Εθνικός Διαγωνισμός Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής Ecotrophelia 2019, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, από το 2011.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία το φθινόπωρο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης ANUGA. Το 1ο βραβείο καθώς και το τιμητικό Βραβείο «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας», απονεμήθηκαν στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το προϊόν «GReatings», ένα γευστικό, οικολογικό, έτοιμο προς μαγείρεμα γεύμα, βασισμένο σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.

Ο Ε. Καλούσης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, δήλωσε: «Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια των νέων φοιτητών να προωθήσουν την έρευνα και την καινοτομία, καθώς μπορούν να αποτελέσουν φυτώριο ιδεών, αλλά και μία σημαντική “δύναμη” για τον κλάδο μας και την οικονομία της χώρας».