HR PROFESSIONAL - The Art of Seduction

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

People Management

The Art of Seduction

12 Ιουνίου 2020 | 09:52 Γράφει ο Βασίλης  Αντωνάς Topics: Business Books,Βιβλία

Μερικές φορές, το απλό και εφαρμόσιμο κρύβει περισσότερη δύναμη από εκατό, έξυπνες αναλύσεις. Ο Green, το έχει καταλάβει καλά αυτό. Και το μοιράζεται απλόχερα.

Seduction. Όχι, δεν είναι ο τίτλος κάποιου B-movie. Είναι ένα από τα πολλά βιβλία του Robert Green, που πραγματεύεται, τη δύναμη, τον έλεγχο και την επιρροή. Παρότι η «Αποπλάνηση» έχει ως γενικότερη κατεύθυνση τις ρομαντικές, δυαδικές σχέσεις, εμπεριέχει ταυτόχρονα εκατοντάδες μαθήματα, που μπορούν καθημερινά να εφαρμοστούν, για να μας φέρουν σε θέση ισχύος, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Όπως το επαγγελματικό για παράδειγμα.

Το μικρό βιβλιαράκι περιέχει, αυτοτελώς, 24 πρακτικούς τρόπους, για να αποπλανήσει κάποιος το θύμα του, καθώς και τα Αρχέτυπα που κάποιος πρέπει να έχει στο μυαλό του, ενώ το κάνει. Η «Σειρήνα», ο «Γητευτής» και ο «Χαρισματικός» είναι μερικοί από τους χαρακτήρες, ενώ οι οδηγίες περιλαμβάνουν «Στείλε διπλά μηνύματα», «Δημιούργησε χώρο για να πέσουν», «Επέστρεψε τους στην ανήμπορη, παιδική τους ηλικία», «Γίνε ειδικός στα υπονοούμενα», «Αξιοποίησε στρατηγική, αδυναμίες και ευαλωτότητα» κ.ά.

Όπως και σε άλλα βιβλία του, ο Green δεν χάνει χρόνο με ηθικοπλαστικές θέσεις, Πολυαννικές υποκρισίες και ψυχολογικές μπαρούφες της νέας εποχής. Χτυπάει κατευθείαν στο ψαχνό, με σεβασμό στη «Σκιά» του ανθρώπου και σου λέει πως αυτός που το θέλει περισσότερο θα βρει τον τρόπο να το πάρει. Σε αυτή τη ζωή, ή κερδίζεις ή χάνεις.

Έχει κάτι βαθιά ανατρεπτικό και αναζωογονητικό όλο αυτό. Στα χέρια ενός ηγέτη, ενός executive coach, ενός επιχειρηματία, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο βοήθημα.

Η γραφή απλή και λιτή, μερικές φορές σχεδόν απλοϊκή. Οι αναφορές, όμως, σε μεγάλα έργα του Freud, του Οβίδιου, του Πλάτωνα, του Weber και δεκάδων άλλων δείχνουν πως γνωρίζει την τέχνη του πολύ καλά. Τόσο καλά, που μπορεί να την μεταδίδει ατόφια και πρακτικά. Οι αναφορές αυτές είναι και το πιο ενοχλητικό μέρος της ανάγνωσης, αφού είναι εκτυπωμένες στο περιθώριο του βιβλίου, πολλές φορές καταλαμβάνοντας σχεδόν όλες τις σελίδες κάθε ενότητας. Αυτό αναγκάζει τον αναγνώστη να διακόψει την ανάγνωση του κυρίως κειμένου ή να αφήσει τις πλαϊνές αναφορές για το τέλος της ενότητας. Μικρό τίμημα μπροστά στα εφόδια που ο αποφασισμένος ηγέτης θα αποκομίσει από την ανάγνωσή του.

HR Professional (T. 174)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778