HR PROFESSIONAL - Οι σκληρά εργαζόμενες «το ρίχνουν» στο φαΐ

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Employment Relations

Οι σκληρά εργαζόμενες «το ρίχνουν» στο φαΐ

5 Απριλίου 2012 | 15:36 Γράφει το HR Pro  Online Team Topics: Food at Work,International,Υγεία & Ομορφιά

Οι σκληρά εργαζόμενες «το ρίχνουν» στο φαΐ

Οι γυναίκες που εργάζονται με εξαντλητικούς ρυθμούς ίσως είναι πιο πιθανό να καταφύγουν στο φαγητό σε στιγμές έντονου στρες, εκνευρισμού ή στεναχώριας.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει φινλανδική έρευνα, η οποία υποστηρίζει επίσης ότι οι γυναίκες που εργάζονται σκληρά είναι πιο επιρρεπείς στο ανεξέλεγκτο φαγητό, το αίσθημα ότι κάποιος δεν μπορεί να σταματήσει να τρώει μέχρι να αδειάσει το κουτί με τα μπισκότα και το ταψί με τις πατάτες. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.

Οι ερευνητές από το Φινλανδικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Υγείας βάσισαν τις παρατηρήσεις τους στη μελέτη 230 γυναικών, 30- 55 ετών, οι οποίες εργάζονταν.
Συνολικά, το 22% των γυναικών είχαν κάποιο βαθμό επαγγελματικής εξουθένωσης. Οι γυναίκες αυτές είχαν υψηλότερα σκορ, όσον αφορά τη συναισθηματική και ανεξέλεγκτη κατανάλωση φαγητού.

Παράλληλα, όσες γυναίκες δεν υπέφεραν από επαγγελματική εξουθένωση στην αρχή της έρευνας έτειναν να ελέγχουν καλύτερα την ανεξέλεγκτη και συναισθηματική κατανάλωση φαγητού. Πάντως η συναισθηματική υπερφαγία των γυναικών δεν φάνηκε να επηρεάζει το σωματικό τους βάρος. Αναμφίβολα όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, αποτελεί ανθυγιεινή διατροφική συνήθεια.

HR Professional (T. 86)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Special Report

Employer Branding: Customization, experiental δράσεις και καινοτομία στο προσκήνιο

Όλο και περισσότερες εταιρείες θέτουν το employer brand τους σε ζήτημα υψηλής προτεραιότητας. Με την συνεχή ανάπτυξη της τεχνολογίας και της ψηφιακής επανάστασης, οι παγκόσμιοι οργανισμοί-ηγέτες στον χώρο τους έχουν αισθητά στρέψει την προσοχή τους στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος με στοιχεία καινοτομίας και ύπαρξης ενός σκοπού. Το γεγονός ότι οι οργανισμοί επενδύουν κυρίως στην προσαρμογή των ενεργειών τους σε τοπικό επίπεδο αντί για την παγκόσμια εφαρμογή πρωτοβουλιών έως τώρα, αποτελεί ακόμα...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Best Practices
  • HR Events
  • Coaching
  • Leadership
  • HR Survey
  • Employer Branding
  • HR Technology
  • Facility Management

Facility Management

Facility Management

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778