Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Φέτος, κλείνει 45+1 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, ακολουθώντας το τρίπτυχο «Άνθρωπος, Περιβάλλον, Επιχειρηματικότητα».

Η συνέπεια και συνέχεια στις ενέργειές μας, η δημιουργία μίας «ανοιχτής» κοινότητας εργαζομένων, συνεργατών, συνταξιούχων, το πάθος για τη συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων μας και η αγάπη μας για την εταιρεία αποτελούν τους άξονες της επιτυχίας μας.

Σε αυτήν τη δύσκολη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας δοκιμάστηκαν οι εργασιακές σχέσεις, οι αξίες αλλά και οι δεσμεύσεις των εταιρειών, το συναίσθημα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ανέδειξαν στη σχέση τους με την εταιρεία είναι η υπερηφάνεια. Συγκεκριμένα, 90% των εργαζομένων μας αισθάνονται περήφανοι που δουλεύουν στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, αυτό είναι και η μεγαλύτερη επιβράβευσή μας. Τα αποτελέσματα τονίζουν την εμπιστοσύνη που έχουν οι εργαζόμενοί μας στη Διοικητική Ομάδα, στις δεσμεύσεις τους και στην ξεκάθαρη και ανοιχτή κατεύθυνση και ευθυγράμμιση της εταιρείας (Έρευνα Εργασιακού Κλίματος, Νοέμβριος 2010).

Φέτος βραβευόμαστε ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της λίστας, από την περσινή 6η θέση, αποδεικνύουμε  έμπρακτα ότι η εταιρεία μας ξεχωρίζει, τόσο για την ιστορία της, όσο και για τη συνέπεια, τη συνέχεια, τις αξίες της, την αξιοπιστία και την υπευθυνότητά της. Μια εταιρεία που ξέρει να προσαρμόζεται, να αναπτύσσεται και να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις.  Το 2010 επενδύσαμε σε τρεις καίριους άξονες εστιάζοντας στον άνθρωπο.

Στον άξονα της Ανάπτυξης & Εκπαίδευσης, δημιουργήσαμε και υλοποιήσαμε προγράμματα βασισμένα στις προσωπικές ανάγκες τόσο του κάθε εργαζόμενου όσο και του οργανισμού. Κάποια από αυτά τα προγράμματα είναι η νέα «Ακαδημία E-Learning», ενώ μεγάλα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονταν σε όλους μας, ήταν η «Διαχείριση Αλλαγής», «Communication Events», «Coaching» κ.ά. Μέσα από δομημένες διαδικασίες ανασκόπησης των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μας σε όλα τα επίπεδα δημιουργήσαμε στοχευμένα προσωπικά πλάνα ανάπτυξης και βελτίωσης δεξιοτήτων, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας έτσι την προσωπική προσπάθεια.

Στον άξονα της Αναγνώρισης δημιουργήσαμε 2 μεγάλα προγράμματα με συμμετοχή των εργαζομένων μας. Στο Πρόγραμμα «Καινοτομίας», διακρίθηκαν πρωτότυπες και νέες ιδέες για τη βελτίωση των λειτουργιών και των διαδικασιών μας. Ενώ στο Πρόγραμμα «Συμπεριφοράς» βραβεύσαμε τους ανθρώπους μας, οι οποίοι προτάθηκαν από τους συναδέλφους τους, και ξεχωρίσανε για το πάθος τους και τις αξίες τους. Τέλος, επανεξετάσαμε και βελτιστοποιήσαμε το πακέτο των παροχών μας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας συνεχούς προσαρμογής των παροχών στις ανάγκες των ανθρώπων μας, εστιάσαμε στο Ιατροφαρμακευτικό μας πρόγραμμα, προχωρώντας στην εισαγωγή νέων καλύψεων και ανανέωσης των υπαρχόντων ώστε να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι τη μέγιστη δυνατή αξία. Ένας σημαντικός παράγοντας των εργασιακών μας σχέσεων είναι η συνεργασία με τα Σωματεία, μέσα από τον σεβασμό των διακριτών ρόλων. Αυτό έχτισε αμοιβαία εμπιστοσύνη και όλες μας οι αποφάσεις και οι αλλαγές έγιναν μέσα από διάλογο και εργασιακή ειρήνη. Για τη χρονιά που μας πέρασε οι πρωτοβουλίες μας αναγνωρίστηκαν και σε παγκόσμιο επίπεδο από τον όμιλο της Heineken.

Η φετινή βράβευση επιβεβαιώνει τις προσπάθειές μας να δημιουργήσουμε, να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε ένα δημιουργικό και ανθρώπινο εργασιακό κλίμα το οποίο προάγει τη συνεργασία, την ομαδικότητα, την αναγνώριση, την πρόοδο αλλά και την ανοιχτή και αμφίδρομη επικοινωνία. Μεγάλη επένδυση φέτος έγινε στην εσωτερική επικοινωνία και διαφάνεια σε όλες μας τις ενέργειες.

Όλοι μας δεσμευόμαστε για την υπεύθυνη ανάπτυξη της εταιρείας μας. Οι άνθρωποί μας με τις ικανότητες, τη δημιουργικότητα και το κέφι τους, αποτέλεσαν και αποτελούν το βασικό συστατικό της επιτυχίας της εταιρείας από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα. Στόχος και δέσμευσή μας είναι να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, να συνεχίζουμε να θέτουμε τον πήχη ψηλά, προσφέροντας ένα δίκαιο, αξιοκρατικό, ποιοτικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον αλλά και ένα δημιουργικό χώρο εξέλιξης για τους ανθρώπους μας!