Φέτος γιορτάζουμε τα 30 χρόνια παρουσίας της Imperial Tobacco στην Ελλάδα στη διάρκεια των οποίων, η δημιουργία και διατήρηση ενός άριστου εργασιακού περιβάλλοντας με ικανοποιημένους εργαζόμενους ήταν πάντοτε η προτεραιότητα.

Σε αυτή την προσπάθεια είχαμε την υποστήριξη και την αφοσίωση των ίδιων των εργαζομένων μας. Φορείς και εκφραστές της φιλοσοφίας μας, οι Άνθρωποί μας νιώθουν Νικητές, διακρίνονται για τον Επαγγελματισμό και το Πάθος τους και συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση της Εταιρικής Κουλτούρας. Μοιραζόμαστε τις ίδιες Αξίες που μας εμπνέουν να κάνουμε πραγματικότητα το κοινό μας Όραμα. Αυτοί οι Άνθρωποι είναι η Δύναμή μας!

Σε αυτούς οφείλεται η επιτυχημένη πορεία της Imperial Tobacco στην ελληνική αγορά. Γι’ αυτούς προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας και γι’ αυτό τώρα νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Αυτούς λοιπόν θα συνεχίζουμε να τους υποστηρίζουμε! Θα συνεχίσουμε να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους, την επαγγελματική τους εξέλιξη και ανάπτυξη και να φροντίζουμε τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους. Έτσι θα διατηρήσουμε υψηλό το επίπεδο της δέσμευσής τους!

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη πολιτικές και διαδικασίες που έχουμε θεσμοθετήσει όπως:
• το Σύστημα Αξιολόγησης της Απόδοσης, που στοχεύει στο να αναπτύξει όλους τους Εργαζόμενους με ξεκάθαρους στόχους και σαφή αναφορά στην απόδοση μέσω feedback
• τα Συστήματα Εκπαίδευσης που ενισχύουν τη γνώση
• την Ανάπτυξη Ικανοτήτων που ετοιμάζει μελλοντικούς ηγέτες
• την Αναγνώριση και Ανάπτυξη Ταλέντων μέσα από ειδικά προγράμματα
• τα Πλάνα Ανάπτυξης και Δημιουργίας Καριέρας τόσο στον ελληνικό οργανισμό όσο και στο εξωτερικό
• το Σύστημα Αμοιβών και Παροχών ώστε να ανταμείβονται οι Άνθρωποι με δικαιοσύνη και διαφάνεια και να υποστηρίζονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, όπως π.χ. με τα προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όχι μόνο των Εργαζομένων αλλά και των εξαρτώμενων μελών τους
• την Αναγνώριση και Επιβράβευση. Έχουμε θεσπίσει ετήσια Βραβεία Πολυετούς θητείας, Εξαιρετικής Απόδοσης, Εταιρικής Δέσμευσης και Νέας Ιδέας, γιατί οι Νέες Ιδέες γίνονται πλάνα δράσης και οι παλιές πολύτιμοι οδηγοί για το μέλλον
• τις Επιτυχίες και τις Νίκες μας που δεν παραλείπουμε να γιορτάζουμε
• την άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία ώστε να μπορούμε να παίρνουμε το παλμό των Ανθρώπων μας και έτσι να βελτιώνουμε την καθημερινότητά τους. Ενθαρρύνουμε την ελεύθερη έκφραση και κατάθεση απόψεων.

Οι Προσωπικές Συνεντεύξεις με τους εργαζόμενους, το Συμβούλιο με τους Εκπροσώπους τους καθώς και οι τακτικές επικοινωνίες για ενημέρωση με e – mails και newsletters είναι μερικές από τις ενέργειες που συντελούν σημαντικά στη διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη του περιβάλλοντος εργασίας
• την Ασφάλεια και Υγιεινή, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα υγείας
• την πολιτική των «Ίσων Ευκαιριών» που εξασφαλίζει την ίση μεταχείριση όλων. Εξάλλου, στην Imperial Tobacco, η διαφορετικότητα είναι προσόν και η ομαδικότητα το μέσο έκφρασής της.

Η αναγνώριση των προσπαθειών μας από τους Ανθρώπoυς μας, και μάλιστα όταν αυτή καταγράφεται από μια ανεξάρτητη έρευνα, όπως αυτή των Best Workplaces, μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση. Αποτελεί επιστέγασμα πολλής και σκληρής δουλειάς. Είναι δικαίωση. Ταυτόχρονα, ενισχύει το αίσθημα ευθύνης μας ακόμη περισσότερο καθώς γνωρίζουμε ότι το εργασιακό περιβάλλον είναι «δυναμικό» και απαιτεί εγρήγορση. Μας δίνει τη δύναμη για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα. Πείσμα να κρατήσουμε τον πήχη ψηλά!

Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, όχι μόνο για τον κλάδο μας αλλά και γενικότερα. Να καταφέρουμε να κερδίσουμε το στοίχημα. Και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε διαρκώς προσφέροντας στους Ανθρώπους μας ένα ασφαλές, δημιουργικό και ισορροπημένο εργασιακό περιβάλλον.