Η μοναδική αυτή διάκριση για το ΥΓΕΙΑ, ένα πράγμα αποδεικνύει: στηρίζουμε τους ανθρώπους μας και εκείνοι μας το αναγνωρίζουν!

Γίνεται δε ακόμα πιο σημαντική, καθώς είναι η 1η φορά που επιβραβεύεται Νοσοκομείο, ένας χώρος ευαίσθητος, δύσκολος και με εργασιακό περιβάλλον ιδιαίτερα απαιτητικό, τόσο σε παροχή υπηρεσιών όσο και σε παροχή συναισθημάτων. Ένας χώρος όπου η εργασία έχει έντονη αυτενέργεια και μεγάλη συναισθηματική εμπλοκή και φόρτιση που προκύπτει από την καθημερινή, άμεση επαφή με τους ασθενείς και το περιβάλλον τους.

Μια εταιρεία μπορεί να δικαιωθεί απ’ τους ρυθμούς ανάπτυξής της, από την επιτυχημένη παρουσία της στο χώρο που δραστηριοποιείται, από τα κέρδη της. Την πιο μεγάλη όμως ηθική δικαίωση μπορούν να της τη χαρίσουν μόνο οι άνθρωποι που μοχθούν καθημερινά γι’ αυτήν. Οι εργαζόμενοι αποτελούν την κινητήρια δύναμη του Νοσοκομείου και με τη σειρά τους, αναγνωρίζουν ότι εργάζονται σε ένα περιβάλλον αντάξιο της αγάπης και της αφοσίωσης που και εκείνοι απλόχερα προσφέρουν καθημερινά στο ΥΓΕΙΑ και στους νοσηλευόμενους σ’ αυτό.

«Πάντων μέτρων άνθρωπος», αυτή είναι η πρωταρχική αξία του ΥΓΕΙΑ πάνω στην οποία στηρίζεται όλο το πλέγμα των σχέσεων που γεννιούνται και αναπτύσσονται στα γραφεία, στους διαδρόμους και στα δωμάτια του Νοσοκομείου: οι σχέσεις των εργαζομένων με τους ασθενείς, οι σχέσεις των εργαζομένων μεταξύ τους, αλλά και οι σχέσεις μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων.

Η διάκριση Great Place to Work 2011 επιβεβαιώνει του λόγου μας το αληθές και αποτελεί τη μεγαλύτερη ηθική δικαίωσή μας! Μια διάκριση που ήρθε από τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά για να είναι το ΥΓΕΙΑ το κορυφαίο ιδιωτικό Νοσοκομείο της Ελλάδας, μια πολύτιμη επιβράβευση της ειλικρινούς και αμφίδρομης σχέσης συνεργασίας, κατανόησης και σεβασμού μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων που κυριαρχεί.

Στο ΥΓΕΙΑ η πλειοψηφία των εργαζομένων δουλεύει πολλά έτη και έχει αναπτύξει και φιλικές σχέσεις. Η δραστηριότητα της εταιρείας μας είναι νοσοκομείο και η προσφορά των υπηρεσιών σχετίζεται με το πιο πολύτιμο αγαθό, την υγεία. Πώς θα γινόταν διαφορετικά, χωρίς να υπάρχει ένα οργανωμένο και σωστό εργασιακό περιβάλλον, το προσωπικό μας να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας.

Οι εργαζόμενοι του ΥΓΕΙΑ γνωρίζουν ότι εργάζονται σ’ έναν αξιόπιστο εργοδότη, αμείβονται σωστά και καλά, απολαμβάνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους πολλές και σημαντικές παροχές. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση των ανθρώπων μας, τη συνεχή εξέλιξή τους και βέβαια την επικαιροποίηση των γνώσεών τους σε κάθε νέα τεχνολογία. Επιδοτούμε εξ ολοκλήρου μεταπτυχιακές σπουδές και εκμάθηση ξένων γλωσσών, συμμετοχή σε σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνεργαζόμαστε με παιδικό σταθμό. Το προσωπικό του ΥΓΕΙΑ έχει βέβαια δωρεάν νοσηλεία και εξετάσεις στο ΥΓΕΙΑ αλλά και οι οικογένειές τους έχουν μεγάλες εκπτώσεις. Έχουμε ομαδικό πρόγραμμα ζωής και οι ίδιοι και τα προστατευόμενά μας μέλη και συνταξιοδοτικό πρόγραμμα χωρίς καμία συμμετοχή.
Επιδοτούμε εκδρομές και εκδηλώσεις και οι μικροί μας φίλοι κάθε χρόνο πάνε κατασκήνωση και οργανώνουμε και παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή με πλούσια δώρα.

Υπηρεσιακά λεωφορεία εξυπηρετούν το προσωπικό μας. Χριστούγεννα και Πάσχα δίνουμε δωροεπιταγές καθώς και στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Χορηγούμε δωρεάν δεκατιανό και γεύμα με συμβολικό ποσό. Χορηγούμε άτοκα δάνεια αλλά και σε κάθε περίπτωση έκτακτης οικονομικής ή προσωπικής δυσκολίας του προσωπικού μας είμαστε δίπλα τους και βοηθάμε με ανθρωπιά και κάθε μέσο να ξεπεράσουν τη δυσκολία.

Το ΥΓΕΙΑ είναι το πρώτο νοσοκομείο στην Ελλάδα και από τα λίγα στην Ευρώπη που το 2010 διαπιστεύθηκε από το διεθνή οργανισμό εξειδικευμένο σε πιστοποίηση νοσοκομείων JCI (Joint Commission International). Προφανώς, το όραμα της Διοίκησης οι εργαζόμενοι το ενστερνίστηκαν και δούλεψαν όλοι σκληρά δύο έτη για αυτή την επιτυχία. Γι αυτό και στα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces αυτό που διακρίνει το προσωπικό μας περισσότερο από όλα είναι η Υπερηφάνεια.