Στα 24 χρόνια πορείας μας, από το ξεκίνημά μας το 1987 έως και σήμερα, θεωρούμε ότι η Data Communication έχει κάνει σημαντικά επιχειρηματικά βήματα, τα οποία την έχουν τοποθετήσει ανάμεσα στους ηγέτες στην αγορά λογισμικού και ανάπτυξης εφαρμογών.

Σε αυτά τα χρόνια όμως και ανάμεσα σε νέα προϊόντα, νέα υποκαταστήματα, τιμητικές διακρίσεις και διεθνείς συνεργασίες, βλέπουμε να καθρεφτίζεται ένας σταθερός παράγοντας που δεν είναι άλλος από τους ανθρώπους μας.

Από αυτή την ομάδα άλλωστε είναι που πηγάζει η κουλτούρα μας, αντικατοπτρίζονται καθημερινά οι αξίες μας και υλοποιείται στρατηγικά το όραμά μας. Η ανάδειξή μας φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από το θεσμό των Best Workplaces 2011 έχει διττή σημασία. Από τη μία μας γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια για κάθε έναν από τους εργαζομένους μας, για την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά αλλά και για τη θετική διάθεση που φέρνουν μαζί τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και διατήρηση ενός άρτιου εργασιακού περιβάλλοντος.

Από την άλλη, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της δύσκολης αυτής οικονομικής συγκυρίας αλλά και των δυσάρεστων επιπτώσεών της στον εργασιακό στίβο, η βράβευση αυτή, μας γεμίζει με ένα αίσθημα ευθύνης προκειμένου να διασφαλίσουμε και να διατηρήσουμε το καλύτερο δυνατό για τους εργαζομένους μας αποδεικνύοντάς τους έτσι ότι δικαίως μας έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης», γι’ αυτό άλλωστε και επενδύουμε στη σταθερότητα της εταιρείας και τη διατήρηση θέσεων εργασίας.

Σήμερα, στην Data Communication απασχολούμε περισσότερα από 80 στελέχη και η σχέση μας με κάθε ένα από αυτά θεμελιώνεται από την πρώτη μας γνωριμία και εξελίσσεται καθημερινά. Σε ένα εργασιακό χώρο, τον οποίο έχουμε φροντίσει να είναι άνετος, ευχάριστος και λειτουργικός, αυτοί που μας γνωρίζουν ξέρουν ότι οι πόρτες είναι πάντα ανοικτές για τους εργαζόμενούς μας.

Προσπαθούμε άλλωστε με εντατικοποίηση των εσωτερικών μας συναντήσεων και των εταιρικών μας εκδηλώσεων, αλλά και πιστή διανομή του newsletter με τα νέα μας, να διατηρούμε τη διαφάνεια στο εσωτερικό μας αλλά και να ερχόμαστε όλοι πιο κοντά και να ακούμε τις ιδέες, τις απόψεις αλλά και τους προβληματισμούς των ανθρώπων μας.

Εξάλλου, πιστεύουμε ότι σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ, είναι απαραίτητη η ενδυνάμωση του ομαδικού πνεύματος και της αλληλεγγύης ενώ επενδύουμε στη δημιουργία κλίματος καινοτομίας, ζητώντας από τους εργαζόμενους τη δική τους συμμετοχή και άποψη για θέματα βελτίωσης διαδικασιών, προϊόντων αλλά και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Επιπλέον, στόχος μας είναι η σχέση την οποία καλλιεργούμε με κάθε έναν από τους ανθρώπους μας να είναι σχέση εμπιστοσύνης. Μία σχέση αμφίδρομη, μέσα από την οποία μοιραζόμαστε όνειρα και ανησυχίες, αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και απολαμβάνουμε επιτυχίες. Αυτό είναι κάτι το οποίο και «σφραγίζουμε» με την επαφή με τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά ανά έξι μήνες, συζητώντας τις προσωπικές του προσδοκίες και προοπτικές εξέλιξης.

Στην Data Communication θεωρούμε ότι προσφέροντας στους ανθρώπους μας τα κατάλληλα κίνητρα, παραγωγική επιβράβευση αλλά και επαρκή υλικά και πνευματικά εφόδια για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, μπορούμε να τους βοηθήσουμε να οδηγηθούν στην επίτευξη του καλύτερου προσωπικού και ομαδικού αποτελέσματος.

Για το λόγο αυτό άλλωστε είμαστε ιδιαίτερα αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη των ανθρώπων μας, επενδύοντας στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους μέσω της εκπαίδευσης και στη συνεχή αναβάθμιση του περιβάλλοντος εργασίας. Έτσι λοιπόν, σε ένα φιλικό περιβάλλον, με συνέπεια στις υποχρεώσεις μας, σιγουριά για την αξιοπιστία των ανθρώπων μας και την ποιότητα της δουλειάς τους αλλά και συνεχή επένδυση στην καινοτομία, πιστεύουμε ότι οι επιτυχίες μας δεν θα σταματήσουν εδώ.

Ο κάθε ένας ξεχωριστά αλλά και όλοι σαν ομάδα στην Data Communication, έχουμε ακόμη πολλά να δώσουμε. Σήμερα, ο πήχης για εμάς είναι ψηλά, αλλά έχουμε το καλύτερο κίνητρο για να τον θέσουμε ακόμη ψηλότερα, και αυτό είναι να κάνουμε τους δικούς μας ανθρώπους, την οικογένεια της Data Communication, ακόμη πιο υπερήφανη για όσα καταφέρνουμε καθημερινά μαζί.