Πρωτοπόρος στο χώρο της βιοτεχνολογίας και της έρευνας από το 1980, η Amgen αποτελεί μία από τις πρώτες εταιρείες του κλάδου που στοχεύουν στην ανακάλυψη και ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων για τον άνθρωπο.

Οι θεραπείες της Amgen αλλάζουν την ιατρική, βοηθώντας εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να καταπολεμήσουν τον καρκίνο, την οστική απώλεια, τη νεφρική νόσο, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλες σοβαρές παθήσεις.

Μια εταιρεία της οποίας το ερευνητικό πρόγραμμα εστιάζεται στην ανακάλυψη καινοτόμων και στοχευμένων φαρμάκων για τη θεραπευτική αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων, δεν θα μπορούσε να αποκλίνει από την ανθρωποκεντρική κουλτούρα στον τρόπο λειτουργίας της. Η ανθρωποκεντρική αυτή διάσταση στο εργασιακό περιβάλλον της  Amgen έχει αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο, από αξιόλογους ανεξάρτητους διαγωνισμούς για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Εμείς, στην Amgen Ελλάδας, βαδίζοντας στο μονοπάτι της μητρικής εταιρείας και σε πλήρη εναρμόνιση με την ελληνική πραγματικότητα, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας, στοχεύουμε στη διαμόρφωση ενός ποιοτικού και ανθρώπινου περιβάλλοντος εργασίας και αισθανόμαστε υπερήφανοι που η προσπάθειά μας αυτή αναγνωρίζεται από τον θεσμό των Best Workplaces, για το 2011.

Από την έναρξη των δραστηριοτήτων μας στην Ελλάδα το 2007, θέσαμε ως προτεραιότητα την έμπνευση και την επιβράβευση των εργαζομένων, μέσω σύγχρονων και προηγμένων πρακτικών. Μία εξ αυτών είναι και ο θεσμός «Μπράβο» (Bravo Awards), ο οποίος αφορά στην επιβράβευση και αναγνώριση της ποιότητας του εργασιακού αποτελέσματος ενός εργαζόμενου ή μιας ομάδας εργαζομένων. Τα «Μπράβο» είναι, ουσιαστικά, χρηματικά και μη έπαθλα, για τα οποία μπορεί να προταθεί κάθε εργαζόμενος της εταιρείας μας από τους συνάδελφους του προς αναγνώριση της συνεισφοράς του σε ένα κοινό εταιρικό στόχο και αναδεικνύοντας τη συμβολή του στην εφαρμογή των αξιών που διέπουν τη λειτουργία του οργανισμού.

Πρόκειται για μια ενεργή διαδικασία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η οποία αναγνωρίζει και επιβραβεύει ενέργειες ή θετικά αποτελέσματα που αποτελούν παράδειγμα για όλους, ανεξάρτητα από τους ετήσιους στόχους και το μπόνους επιβράβευσης.

Παράλληλα με το θεσμό «Μπράβο», ο οποίος αποτελεί για εμάς απαραίτητο συστατικό για την εποικοδομητική λειτουργία και βελτιστοποίηση του εργασιακού μας περιβάλλοντος, η εταιρεία, ως εργοδότης, υιοθετεί επιπλέον πρακτικές για τη βέλτιστη δυνατή ισορροπία της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των εργαζομένων της. Ενδεικτικά, μπορούν να αναφερθούν η ομαδική ασφάλιση υγείας με σημαντικά προνόμια, όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση, καθώς και το ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, το επίδομα παιδικού σταθμού, γάμου και γέννησης παιδιού, καθώς και η επιδοτούμενη εστίαση.

Η έμφαση που δίνουμε στον άνθρωπο εκδηλώνεται άλλωστε και μέσα από την έντονη δραστηριότητά μας στο φιλανθρωπικό τομέα, εδώ και δύο δεκαετίες, παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια υλοποιείται το πρόγραμμα Amgen Scholars που προσφέρει τη δυνατότητα σε προπτυχιακούς φοιτητές να αποκτήσουν ερευνητική εμπειρία στα πανεπιστήμια Cambridge και Karolinska.

Η ευθύνη απέναντι στην ομάδα των ανθρώπων μας είναι μεγάλη, ενώ βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η παροχή κινήτρων για την καλύτερη δυνατή επαγγελματική τους εξέλιξη και ποιότητα εργασίας. Σε όποια σφαίρα ενδιαφερόντων και αν εργάζονται, οι άνθρωποι της Amgen επωφελούνται από τις πολλαπλές ευκαιρίες εξέλιξης που τους παρέχουμε. Πιστεύουμε στη δύναμη της γνώσης και στόχος μας είναι η παροχή ανταγωνιστικών προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, προσαρμοσμένα τόσο στις ανάγκες και τις φιλοδοξίες των εργαζομένων μας όσο και στις ανάγκες της αγοράς.

Η ίδια η φύση και το αντικείμενο του κλάδου μας, απαιτεί να αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες των ανθρώπων μας, να τους συμπαραστεκόμαστε σε τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, να ακούμε τις ιδέες τους και να εξελισσόμαστε όλοι μαζί μέσα από αυτή τη διαδικασία. Έτσι, το εργασιακό περιβάλλον της Amgen προσφέρει συνεχώς καινούργια ερεθίσματα, καθώς ενθαρρύνουμε τις νέες ιδέες και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των ομάδων. Βασική, άλλωστε, αξία της εταιρείας μας αποτελεί η προώθηση της ομαδικής εργασίας, με κεντρικό άξονα την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τον αλληλοσεβασμό και τελικό στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας.

Είναι σαφές ότι νιώθουμε ευγνώμονες για το γεγονός ότι στην καρδιά αυτής της εταιρείας βρίσκονται οι καλύτεροι και ευρηματικότεροι εργαζόμενοι. Κοινός σκοπός όλων μας παραμένει, άλλωστε, η ανακάλυψη πρωτοπόρων θεραπειών και η διασφάλιση της ποιότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας για τη βέλτιστη υποστήριξη των ασθενών, με στόχο την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Με αυτό το γνώμονα, που συμπυκνώνεται στη λέξη «άνθρωπος», θα συνεχίσουμε την πορεία μας και τον προσανατολισμό μας στο μέλλον, στοχεύοντας πάντα στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του οργανισμού με κινητήριο δύναμη τους ανθρώπους μας και την προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο.