Η SAP έκλεισε μια ακόμη χρονιά κοινωνικής συνεισφοράς, με σημαντικές εθελοντικές πρωτοβουλίες, καθώς και τη δέσμευση των εργαζομένων της να στηρίζουν ενεργά παρόμοιες δράσεις, προάγοντας το κοινωνικό προφίλ της εταιρείας.

Το 2017 η SAP ανέπτυξε δράσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία, παραμένοντας προσηλωμένη στη δέσμευσή της να εξοπλίσει τόσο τη νέα γενιά όσο και Μη Κερδοσκοπικούς Φορείς και Οργανώσεις με τις κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τα ακανθώδη προβλήματα της κοινωνίας, αλλά και να επιτύχουν αξιοσήμαντα αποτελέσματα στη νέα εποχή της ψηφιακής οικονομίας που διανύουμε.

Στις συνολικά δώδεκα δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της SAP για το 2017 συμμετείχαν ενεργά 254 εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι αφιέρωσαν 2674 ώρες εθελοντικής εργασίας και κοινωνικής προσφοράς σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και πρωτοβουλίες κοινωνικού  χαρακτήρα. Οι συγκεκριμένες δράσεις βελτίωσαν την ποιότητα της ζωής 930 ανθρώπων, ενώ πολλές από αυτές διεξήχθησαν σε συνεργασία με σημαντικούς εταίρους όπως o Δήμος Αθηναίων, η Οργάνωση Γη, η EuduAct, η Eurobank και οι Academy Hackers.

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία υποστήριξε 7 πρωτοβουλίες που ενισχύουν την διαμόρφωση ενός ισχυρού εργατικού δυναμικού με ανεπτυγμένες ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα η SAP υποστήριξε τις δράσεις: οργάνωση εργαστηρίων για εκμάθηση προγραμματισμού σε νέους από Ελλάδα και πρόσφυγες, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων, τα Ανοιχτά Σχολεία και την ΜΚΟ Social Hackers Academy, “Beyond Hackathon” σε συνεργασία με την Eurobank, First Lego League, Next-Gen Forum, το πρόγραμμα εθελοντισμού φοιτητών μέσω της AISEC, ενώ παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε νέους επαγγελματίες.