Περισσότεροι από 18.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών επισκέφτηκαν τη 12η Διεθνή Έκθεση για την Εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε από 19 έως 21 Μαρτίου 2010 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Η έκθεση, η οποία τελεί κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Δήμου Αθηναίων, έδωσε σε μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, απόφοιτους, εργαζόμενους, γονείς, εκπαιδευτικούς και σύμβουλους επαγγελματικού προσανατολισμού, την ευκαιρία να ενημερωθούν άμεσα και αποτελεσματικά, από τους εκπροσώπους των 250 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οργανισμών που συμμετείχαν, σχετικά με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σεμινάρια, ξένες γλώσσες κ.ά.

Τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης ήταν η Ολλανδία. Εκπαιδευτικά ιδρύματα, μαζί με τον αρμόδιο φορέα Nuffic, το Ολλανδικό Ινστιτούτο και την Πρεσβεία της Ολλανδίας, έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες για σπουδές στη χώρα.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την αγορά εργασίας και την καριέρα. Το «Σταδιοδρομία – Job Festival, με πλούσια θεματολογία, καταξιωμένους ομιλητές και τη συμβολή έμπειρων στελεχών της αγοράς παρείχε πολύτιμη ενημέρωση και χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τη νεανική επιχειρηματικότητα, την αναζήτηση εργασίας, το σχεδιασμό καριέρας, το e-learning, τις σπουδές MBA κ.ά. Στην «EduTech», το ειδικό εκθεσιακό αφιέρωμα της «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2010», οι επαγγελματίες της εκπαίδευσης συνάντησαν προμηθευτές προϊόντων και υπηρεσιών για την οργάνωση και τον εξοπλισμό εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.