Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα ο πλέον περιζήτητος HR ομιλητής στον κόσμο, John Boudreau.

H ελληνική κοινότητα του HR είχε τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει 4 διαδραστικά sessions, με τον Καθηγητή να δίνει απαντήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις που επηρεάζουν τον χώρο, τις τάσεις που θα καθορίσουν τόσο το μέλλον της αγοράς εργασίας όσο και τον ίδιο τον ρόλο του HR Function ενώ παρουσίασε πρακτικά εργαλεία που κάλυψαν «φλέγοντα» ζητήματα τα οποία απασχολούν τα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού.

Πιο συγκεκριμένα, ο J. Boudreau έκανε λόγο για τις νέες εργασιακές σχέσεις που σταδιακά θα κερδίζουν έδαφος σε σχέση με την πλήρη απασχόληση, ενώ ανέλυσε τον τρόπο που η ρομποτική, το Artificial Intelligence και η αυτοματοποίηση των διαδικασιών θα επηρεάσουν την εργασία και την παραγωγικότητα εν γένει. Παράλληλα, μέσα από πρακτικά παραδείγματα παρουσίασε τρόπους εντοπισμού της ανάγκης βελτίωσης των  πρακτικών που αφορούν στη διαχείριση ταλέντου των οργανισμών ώστε να επιτευχθεί η εταιρική στρατηγική.

Βασικοί παράγοντες ως προς την αξιολόγηση  ή σχεδιασμό των talent management πρακτικών όπως τόνισε ο keynote speaker είναι: η αποδοτικότητα (ποιες επενδύσεις σε πόρους θα βελτιώσουν σημαντικά τις πρακτικές και τις πολιτικές της εταιρείας), η αποτελεσματικότητα (ποιες βελτιώσεις σε επίπεδο πρακτικών θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του ταλέντου και του οργανισμού συνολικά) και το impact (ποιες βελτιώσεις ως προς την απόδοση του ταλέντου και του οργανισμού θα ενισχύσουν τη βιώσιμη στρατηγική επιτυχία).

Τέλος, στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκαν τα σύγχρονα εργαλεία που διαθέτει η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού ώστε να ανταποκριθεί με επιτυχία στο  έργο της, ενώ αναλύθηκαν και οι 4 νέοι ρόλοι που θα αναλάβει δυναμικά τα αμέσως επόμενα χρόνια ως στρατηγικός συνεργάτης στο πλαίσιο της παγκόσμιας αγοράς εργασίας: (i) Trend Forecaster & Technology Integrator, (ii) Global Talent Scout, Convener & Coach, (iii) Culture Architect & Community Activist και (iv) Organisational Performance Engineer. Μπορείτε να βρείτε τις παρουσιάσεις του συνεδρίου στο www.peoplemanagement.gr, ενώ εκτενής κάλυψη θα φιλοξενηθεί στο τεύχος Ιανουαρίου του HR Professional.