Το The Canadian Workplace Bullying & Harassment Institute και η Linda Crockett, CEO και Founder του Ινστιτούτου ανέλαβαν την διεθνή πρωτοβουλία θέσπισης μιας εβδομάδας ευαισθητοποίησης για το εργασιακό bulling, πρωτοβουλία που ήδη βρίσκει υποστηρικτές από πολλές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και οι ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ιρλανδία κ.α.

Για το 2021 η εβδομάδα αυτή θα είναι η εβδομάδα 17 έως 23 Οκτωβρίου. Την προσπάθεια αυτή στηρίζει από την Ελλάδα το σωματείο No Mobbing – Association for Mobbing & Bullying at the Workplace, έχοντας ως στόχο την δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας χωρίς εκφοβισμούς, το οποίο θα προάγει την ψυχική υγεία των εργαζομένων. Το σωματείο No Mobbing ξεκίνησε ως ιδέα το φθινόπωρο του 2018 στη Θεσσαλονίκη, αλλά έλαβε την πλήρη νομική και οικονομική του υπόσταση τον Σεπτέμβριο του 2019.

Τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου είναι στελέχη οργανισμών, άνεργοι και εργοδότες. Οι δράσεις του έχουν ως στόχο την πρόληψη του φαινομένου μέσα από την ενημέρωση των εργοδοτών και των εργαζομένων, την έρευνα για την εξάπλωση και τις οικονομικές συνέπειές του, και σε δεύτερο χρόνο την ψυχολογική υποστήριξη ατόμων που έχουν υποστεί mobbing (ηθική παρενόχληση) ή bullying σε χώρο εργασίας.