Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 18ο Συμπόσιο Ανθρώπινου Δυναμικού με τίτλο «Post Crisis HR?» που διοργάνωσε η KPMG στις 18 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο του Συμποσίου απονεμήθηκαν για 15η συνεχή χρονιά και τα Βραβεία Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG σε εταιρείες που ανέλαβαν σημαντικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες στο χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Οι τρεις εταιρείες που βραβεύτηκαν φέτος είναι οι ABBVIE Pharmaceuticals στην κατηγορία «Διαχείριση Αλλαγών», η SANI Resort στην κατηγορία «Προσφορά στο κοινωνικό σύνολο» και η SUNLIGHT Systems στην κατηγορία «Επιλογή & Διακράτηση Ανθρώπινου Δυναμικού». Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο καθηγητής Paul Sparrow, Director of Center of Performance – Led HR ο οποίος θεωρείται ένας από τους Top 10 Most Influential διανοητές.

Στην παρουσίαση του με τίτλο «Do we need ΗR?» ανέλυσε γιατί οι επιχειρήσεις έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη τα τμήματα HR και τόνισε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου καλούνται σήμερα να διαχειριστούν πιο σύνθετα θέματα και εάν επιθυμούν να λειτουργούν ως στρατηγικός συνεργάτης της Διοίκησης θα χρειαστεί να αναπτύξουν τις ικανότητες τους ώστε να είναι σε θέση να «μεταφράζουν» την πληροφορία που θα έρχεται από διαφορετικά κανάλια του οργανισμού.  Στο φετινό συνέδριο της KPMG συμμετείχαν επίσης ομιλητές από τις διεθνείς διοικητικές ομάδες μεγάλων εταιρειών.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Jacky Simmonds, Group HR Director της TUI Travel, Stephan Muench, Vice President, Transformational Management HR της Deutsche Post/DHL, James Magill, European Head of Organizational Effectiveness του Vodafone Group, η Φραγκίσκη Μελίσσα,  Human Resources Director της Vodafone Greece, ο Βασίλειος Νικολαϊδης, HR Recruiting Manager Talent Acquisition P&I Europe της SAP, η Cristina Meson, HR Director Commercial της PepsiCo Europe κ.ά.