Στην κορυφή της λίστας των Top Companies for Leaders - επιχειρήσεις που εσωτερικά αναπτύσσουν και προωθούν ηγέτες στην Ευρώπη για το 2009, βρίσκεται μια ελληνική εταιρεία, η «ΤΙΤΑΝ Α.Ε.».

Η λίστα αυτή είναι προϊόν μιας παγκόσμιας έρευνας, με θέμα την ηγεσία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων.  Η έρευνα “Global Top Companies for Leaders” διεξάγεται από την Hewitt Associates, τη διεθνή εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων, σε συνεργασία με το RBL Group – σύμβουλοι σε θέματα HR – και το περιοδικό Fortune. Η επιλογή και η κατάταξη των φετινών νικητών έγινε από μια έγκριτη επιτροπή ανεξάρτητων κριτών και βασίστηκε σε κριτήρια όπως η ισχύς των πρακτικών και της κουλτούρας ηγεσίας, τα παραδείγματα ανάπτυξης ηγετών σε διεθνή κλίμακα, ο αντίκτυπος της ηγεσίας στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις, οι επιχειρηματικές επιδόσεις και η εταιρική φήμη.
 
Οι 5 κορυφαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στην ανάπτυξη ηγετών κατατάσσονται ως εξής:
1. ΤΙΤΑΝ ΑΕ, Ελλάδα,
2. TNT N.V., Ολλανδία,
3. MAN SE, Γερμανία,
4. BANCO BILBAO VIZCAYA ARGENTARIA SA, Ισπανία,
5. MICRO FOCUS INTERNATIONAL PLC, Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδική αναγνώριση: MOL Nyrt., Ουγγαρία. Η ευρωπαϊκή λίστα αποτελεί μέρος της παγκόσμιας έρευνας Top Companies for Leadership, στην οποία συμμετείχαν 537 επιχειρήσεις απ’ όλο τον κόσμο. Αναλύοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, η Hewitt εντοπίζει ένα κοινό χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τις Κορυφαίες Επιχειρήσεις από τις υπόλοιπες: συνέχισαν να επικεντρώνονται στην ανάπτυξη ηγετών στο εσωτερικό των επιχειρήσεών τους ακόμη και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.