Η Indesit Company κατέκτησε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό Intellectual Capital Value. Τα συγκεκριμένα βραβεία απονέμονται σε εταιρείες που παρουσιάζουν αφοσίωση στην προαγωγή και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Η τελετή απονομής έλαβε χώρα στις 8 Οκτωβρίου στα κεντρικά γραφεία της  Assolombarda στο Μιλάνο.

Το επίπεδο συμμετοχής στην έρευνα και τα βραβεία για το 2008, ήταν ιδιαίτερα υψηλό, αφού έλαβαν μέρος περισσότερες από 100 επιχειρήσεις και άλλοι οργανισμοί. Η όλη διαδικασία διεξήχθη σε συνεργασία με τη NeoPolis, μια εταιρεία συμβούλων η οποία ειδικεύεται στην επιχειρησιακή οργάνωση.

Η έρευνα κατέδειξε το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το ανθρώπινο δυναμικό σε διάφορους τύπους οργανώσεων πράγμα το οποίο μεταφράζεται σε νέες στρατηγικές καθορισμού της εταιρικής ταυτότητας. Περίπου το 80% των επιχειρήσεων, οι οποίες διαγωνίστηκαν στο πρόγραμμα ICV, στην πραγματικότητα προώθησαν έγγραφα που απεικονίζουν το εταιρικό όραμα και την αποστολή της επιχείρησης.

Η Indesit Company βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας στην κατηγορία Βιομηχανία για δεύτερη χρονιά. Το μοντέλο της, είναι βασισμένο σε μια διαδικασία δικτύωσης, ανάμεσα στους προμηθευτές και τους κατασκευαστές οικιακών συσκευών, τα πανεπιστήμια και άλλους ερευνητικούς οργανισμούς στην Ιταλία και διεθνώς μεταξύ των οποίων και το MIT της Βοστόνης. Η Indesit, επιπλέον, καθιερώνει σχέσεις συνεργασίας πέρα από το αρχικό σχέδιο και τις φάσεις ανάπτυξης.