Σε συνέχεια της πρόσκλησης που απηύθυνε το MIT Enterprise Forum Greece για συμμετοχή στο διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition 2018, που διεξάγεται για 4η συνεχή χρονιά στη χώρα μας, ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού καθώς και οι ομάδες που προκρίθηκαν στoν ημιτελικό γύρο.

O διαγωνισμός στοχεύει στο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας. Οι 24 ομάδες που αναδείχθηκαν είναι με αλφαβητική σειρά οι: ΑΓΩ, Advanced Intelligent Robotics, Agile Agriculture Technologies, AJM Med-i-caps, Algotracing Technologies, BoatsAdvisor®, Cashloop, DeepMed IO LTD, Disabledbook, Drizz, eNVy softworks, HireProfs, iBusiness, IFAAacademy, Ingredio, Innate Repair, Intellihost, Lawcals, Local Buddy, New Element, Pegneon, Quantimetrica, Solumbro και SWAP.

Το πρόγραμμα της δεύτερης φάσης άρχισε στις 15 Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 15 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια του, μέντορες από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική και επενδυτικήςσκηνής θα καθοδηγήσουν τις ομάδες. Παράλληλα, οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος όπως Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Marketing & Επικοινωνία, Στρατηγικές Ανάπτυξης & Χρηματικό-οικονομικά, Διαπραγματευτικές Ικανότητες και Ανθρώπινο Δυναμικό, που θα πραγματοποιηθούν από στρατηγικούς συνεργάτες του MITEF Greece.