Στο φετινό 27ο Συνέδριο Ηγεσίας 2016 που διοργανώνει η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων στις 13 & 14 Μαΐου 2016 στο Grand Resort Lagosissi οι συµµετέχοντες θα εξετάσουν και θα συζητήσουν πώς οι ηγέτες και οι επιχειρήσεις δεν θα παγιδεύονται στα υφιστάµενα πλαίσια σκέψης αλλά θα µπορέσουν να παραµερίσουν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις διατηρώντας την αίσθηση της πραγµατικότητας.

Ηγετική νοοτροπία χωρίς αυταπάτες
Η πρώτη µέρα του Συνεδρίου είναι αφιερωµένη στη νοοτροπία αλλά και την αυταπάτη. Η νοοτροπία αποτελεί µεν έναν από τους σηµαντικότερους παράγοντες αλλαγής και εξέλιξης, ωστόσο, αρκετά συχνά, µπορεί να λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην εξέλιξη και τις απαιτούµενες αλλαγές. Και αυτό γιατί µια παγιωµένη και αµετάβλητη νοοτροπία µας αποτρέπει από το να µαθαίνουµε καινούργια πράγµατα. Κι επειδή το καινούργιο είναι στο µυαλό, είναι ζωτικής σηµασίας να καλλιεργούµε συνειδητά, σε κάθε ευκαιρία, την ανοιχτή σκέψη και την πεποίθηση της διαρκούς αυτοβελτίωσης. Η αυταπάτη, από την άλλη, είναι ένα πρόβληµα παλαιό και σύµφυτο µε την ανθρώπινη φύση. Πρώτος µίλησε γι’ αυτό ο Πλάτων µε την παραβολή του Σπηλαίου. Μέσα στο Σπήλαιο, όχι µόνο ζούµε τη ζωή µας µε βεβαιότητες, αλλά δυσπιστούµε σε όσους τις αµφισβητούν. Μας αρέσουν οι βολικές αυταπάτες!

 • Πώς µπορεί ένας ηγέτης και η διευθυντική οµάδα να δουν την πραγµατικότητα χωρίς φτιασιδώµατα και ψευδαισθήσεις;
 • Διαθέτουν οι ηγέτες το σθένος να δουν την πραγµατικότητα κατάµατα ή επιλέγουν την οδό της αυταπάτης;
 • Μπορούν να σκεφθούν (και να παροτρύνουν τους συνεργάτες τους) εκτός πλαισίου ή αρκούνται στη θαλπωρή της συµβατικότητας και της ρουτίνας;

Η δεύτερη µέρα του Συνεδρίου είναι αφιερωµένη στην ενίσχυση της θετικής ψυχολογίας στην εργασία και τον ιδιωτικό βίο, όπου οι οµιλητές θα συζητήσουν για τη δύναµη της ελπίδας και τη σηµασία της αφήγησης ως εργαλείο ανάπτυξης και δηµιουργικότητας. Οι σύνεδροι και οι σύντροφοί τους θα … «µάθουν το πώς να µαθαίνουν» οι ίδιοι και τα παιδιά τους και θα συζητήσουν την δύναµη της διαρκούς µάθησης που ως στάση ζωής εξελίσσει την ευφυΐα, την προσωπική και επαγγελµατική ανάπτυξη, την κριτική σκέψη και ευελιξία του ατόµου.

Το 27ο Συνέδριο Ηγεσίας ΕΑΣΕ

 • Φιλοξενεί διακεκριµένους οµιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Δίνει έµφαση στον βιωµατικό χαρακτήρα, τον διάλογο και το networking.
 • Προσκαλεί τους/τις συντρόφους των συνέδρων να παρακολουθήσουν δωρεάν τις εργασίες της 2ης ηµέρας, η οποία είναι αφιερωµένη σε ζητήµατα θετικής ψυχολογίας, στα παιδιά και τη σηµασία της συνεχούς µάθησης.
 • Προσφέρει ανατρεπτικές οµιλίες και παρουσιάσεις που εστιάζουν σε πρακτικές out of the box
 • Δίνει τη δυνατότητα για επαγγελµατική δικτύωση µε τη συµµετοχή περισσοτέρων από 450 CEOs, Γενικών Διευθυντών, Επιχειρηµατιών και Senior Executives.

Dr Aaron Ciechanover, Distinguished Professor, Nobel Prize laureate
Μια κορυφαία μορφή της επιστήμης, αλλά κι ένα σπάνιο προνόμιο για του συνέδρους εφέτος είναι η συμμετοχή ως ομιλητή του νομπελίστα Dr. Aaron Ciechanover. Δεν θα μας μιλήσει για το πρωτοποριακό ερευνητικό έργο του το οποίο του απέφερε το Νόμπελ Χημείας το 2004, αλλά για θέματα που σχετίζονται ευρύτερα με την ηγεσία, την επιχειρηματικότητα και την παιδεία, την επιστήμη και τη δημιουργική εξέλιξη που πρέπει ιδανικά να εμπεριέχει κάθε ενέργειά μας.

James Ferrell, Co-Founder & Managing Partner, Arbinger Institute
Δεν υπάρχει καλύτερος ομιλητής να πραγματευτεί το θέμα της αυταπάτης και της νοοτροπίας ανάπτυξης από τον James Ferrell, συνιδρυτή του Arbinger Institute μιας πρωτοποριακής εταιρίας συμβούλων που καθοδηγεί ηγέτες μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο σε θέματα συμπεριφοράς, αλλαγής νοοτροπίας και απαλλαγής από αυταπάτες.

Patrick Blethon, President, Otis Europe, Middle East & Africa
Ο Patrick Blethon βρίσκεται στο τιμόνι της μεγαλύτερης διεθνώς εταιρίας ανελκυστήρων Otis, η οποία λειτουργεί σε όλο τον πλανήτη, και η οποία δίχως ουσιαστικές αλλαγές δεν θα κατείχε την περίοπτη θέση που σήμερα κατέχει. Ο ίδιος διατηρεί, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, μια σταθερή αναπτυξιακή ματιά που του επιτρέπει να βλέπει πέρα από το πρόβλημα και να εστιάζει στο όραμα και επιθυμητό αποτέλεσμα. Συχνά τον περιγράφουν ως άνθρωπο με θετική ενέργεια που προσεγγίζει κάθε πρόβλημα επιστρατεύοντας τις γνώσεις και δεξιότητες που έχει αναπτύξει από την πλούσια θητεία του σε επιτελικές θέσεις σε ολόκληρη την υφήλιο (Αμερική, Ασία, Ευρώπη, Ρωσία).

Barbara Oakley, Professor of Engineering, Oakland University, Co- teacher Coursera
Αυτοσυστήνεται ως λάτρις της δια βίου μάθησης, ακολουθώντας πιστά το μότο «συνέχεια μαθαίνουμε το πώς να μαθαίνουμε» (learning how to learn) – μάθημα που διδάσκει στο Coursera, μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς εκπαιδευτικές πλατφόρμες με τη συμμετοχή των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου. Θεωρείται διεθνώς αυθεντία σε θέματα μάθησης. Καθηγήτρια Μηχανικής, έγινε γνωστή τόσο με το ευπώλητο βιβλίο της «A Mind for numbers: How to Excel in Math and Science», όσο και με το εξαιρετικά δημοφιλές διαδικτυακό course «Learning to Learn» με περισσότερες από μισό εκατομμύριο εγγραφές σε μόλις 6 μήνες από την έναρξή του!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

 • Κώστας Μαχαίρας, Πρόεδρος ΔΣ ΙΕΛΚΑ, τ. EVP Ομίλου Delhaize
 • Λάρα Μπαράζι-Γερουλάνου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς
 • Στέλιος Στυλιανίδης, Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Πάντειον Πανεπιστήμιο
 • Χρήστος Χωμενίδης, Συγγραφέας