Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ως Εθνικός Εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού Investors in People International, απένειμε, για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, τα Πιστοποιητικά Investors in People σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011, στη Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία, με πλήθος προσκεκλημένων από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Τα πιστοποιητικά απονεμήθηκαν στις ακόλουθες επιχειρήσεις που αξιολογήθηκαν με επιτυχία στη διαδικασία του θεσμού, για την ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού τους: Edenred, Hay Group, ICAP Group-Advisory Practice, Tasty Foods SA-Pepsico. Ο Εξοχότατος Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Dr. David Landsman OBE, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, μίλησε για το θεσμό Investors in People, ο οποίος έχει καθιερωθεί στη Βρετανία ως ουσιαστικό εργαλείο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσα από τους ανθρώπους.

Επεσήμανε επίσης ότι το Investors in People έδωσε τεράστια ώθηση στις ενδοεπιχειρησιακές ανθρώπινες σχέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε αρκετές περιπτώσεις αποτέλεσε σοβαρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις βρετανικές επιχειρήσεις που το έχουν υιοθετήσει. Κλείνοντας ο D. Landsman συνεχάρη την ΕΕΔΕ και ευχήθηκε η προσπάθειά της να έχει τα ίδια θετικά αποτελέσματα με τα αντίστοιχα του Ηνωμένου Βασιλείου και στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, μίλησε για τη χρησιμότητα του θεσμού στις ελληνικές επιχειρήσεις και τόνισε πως το Investors in People αποτελεί ένα εργαλείο που βελτιώνει τις διαδικασίες μιας επιχείρησης ενισχύοντας τον προσανατολισμό της στο ανθρώπινο κεφάλαιο. «Η ΕΕΔΕ», είπε ο Κ. Λαμπρινόπουλος, «πιστεύει ότι καμιά επιχείρηση στις σημερινές συνθήκες δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να γίνει περισσότερο αποτελεσματική και ανταγωνιστική σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον.

Συνεπώς το Investors in People βοηθά τις ελληνικές επιχειρήσεις να κάνουν ακριβώς αυτό, αναπτύσσοντας και υποστηρίζοντας τις καλές πρακτικές και επιδεικνύοντας τι χρειάζεται να κάνουν για να λειτουργούν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη. Η Υπουργός κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής υπογράμμισε μεταξύ άλλων «αποτελεί βαθιά μου πίστη ότι η Ελλάδα μπορεί να πάει μπροστά επενδύοντας στο πιο πολύτιμο αγαθό, στο ανθρώπινο δυναμικό της. Οι ελληνικές επιχειρήσεις, ιδιωτικές και δημόσιες, πρέπει να επενδύσουν στον τρόπο οργάνωσης του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Αυτή την εποχή, εν μέσω κρίσης, ήρθε η στιγμή να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο, να αναδιοργανώσουμε τα συστήματα διοίκησης του έμψυχου δυναμικού μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις σε εθνικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Η πιστοποίηση καλών πρακτικών πρέπει να προσαρμοστεί στο σχεδιασμό όλων των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως του μεγέθους και του προσανατολισμού που έχουν».