Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2nd EAP Forum 2008, με τίτλο “Maximizing Human Capital - Increasing Workplace Effectiveness with Employee Assistance Programs", το οποίο διοργάνωσε η Hellas EAP στις 6 Ιουνίου 2008, στο Ξενοδοχείο Metropolitan.

Μοναδική ευκαιρία είχαν τα στελέχη Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού που συμμετείχαν στο συνέδριο να αναγνωρίσουν τη συμβολή των ΕΑΡ για επιχειρηματική ανάπτυξη, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό.

O κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου, καθηγητής Tony Buon, ανέλυσε τη σχέση των ΕΑΡ και της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού καθώς και την αποτελεσματικότητα των ΕΑΡ στην αύξηση της παραγωγικότητας και την αφοσίωση των εργαζομένων. Παρουσιάστηκαν διεθνείς έρευνες καθώς και παραδείγματα εφαρμογής των ΕΑΡ σε κορυφαίες εταιρείες με αποδεδειγμένα οφέλη και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Εισηγήσεις επίσης, πραγματοποίησαν οι: Μάρθα Μυλωνά, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Group DDB και Πρόεδρος Σ.Σ.Δ.Π., Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Διευθύντρια Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νεκτάριος Μπουμπόπουλος, Ειδικός Ιατρός Εργασίας Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias και Ιωάννης Μέξης, Οικονομολόγος, Σύμβουλος Προέδρου ΕΟΜΜΕΧ.