Οι γυναίκες σήμερα αποτελούν την ανερχόμενη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία, ήταν το κυρίαρχο συμπέρασμα του δεύτερου ετήσιου WIB Forum 2010, με θέμα: Η Ανερχόμενη Γυναικεία Οικονομία («The Rise of the Female Economy»), που διοργάνωσε η Επιτροπή Women in Business (WIB) του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Στη έναρξη του φόρουμ η Γεωργία Καρτσάνη, Πρόεδρος του WIB, τόνισε χαρακτηριστικά ότι, σήμερα οι γυναίκες αποτελούν κυρίαρχη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία και είναι αυτές που διαμορφώνουν τις τάσεις στα καταναλωτικά είδη και επιταχύνουν την κοινωνική αλλαγή παγκοσμίως.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Michael Silverstein, που παρουσίασε τα κύρια ευρήματα μιας μεγάλης παγκόσμιας έρευνας πρόσφατα δημοσιευμένης, η οποία διενεργήθηκε από την «The Boston Consulting Group» (BCG) σε συνεργασία με το βιβλίο, Women Want More: How to Capture Your Share of the World’s Largest, Fastest-Growing Market (Harper Business, September 2009). Η έρευνα υπογραμμίζει τη σημαντικότητα των γυναικών σήμερα στην παγκόσμια αγορά, οι οποίες ξοδεύουν $12 τρις σε προσωπική κατανάλωση και αναμένεται να συνεισφέρουν επιπλέον $5 τρις σε κέρδη στα επόμενα πέντε χρόνια.

Στη συνέχεια η Ξένια Κούρτογλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Focus Bari, παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας για τη συμπεριφορά των Ελληνίδων καταναλωτριών. Το φόρουμ ολοκληρώθηκε με πάνελ-συζήτηση στο οποίο συμμετείχαν οι: Χρήστος Αδαμαντιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Chartis Ελλάς, Παύλος Κατσιβέλης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pepsico-ΗΒΗ, Κατερίνα Τσεμπερλίδου, Γενική Διευθύντρια και Διευθύντρια Δημιουργικού της Adel Saatchi & Saatchi, Ρόμπυ Μπούρλας, Γενικός Διευθυντής της Publicworld και Κάτια Νικιταΐδου, Γενική Διευθύντρια PSG της Hewlett-Packard, με συντονίστρια την Camille Egloff-Ghicas, Principal της Boston Consulting Group.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Alapis. Επίσης, υποστήριξαν την εκδήλωση οι εταιρείες: Atos Origin, Procter & Gamble Hellas και Regency Entertainment. Η εταιρεία Focus Bari συνεισέφερε σημαντικά με την έρευνά της.