Το δυναμικό πεδίο των σύγχρονων εργασιακών σχέσεων βρέθηκε στο επίκεντρο του 2ου Συνεδρίου «Σύγχρονες Εργασιακές Σχέσεις: “Where HR meets Legal”» που διοργάνωσε, την Πέμπτη 16 Μαΐου, η Νομική Βιβλιοθήκη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών, του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) και του ΣΕΒ. Στο συνέδριο συμμετείχαν νομικοί, ακαδημαϊκοί, στελέχη των νομικών υπηρεσιών, αλλά και των τμημάτων ανθρωπίνων πόρων επιχειρήσεων, συζητώντας, μεταξύ άλλων, για την ευελιξία στην εργασία, τη δια βίοu μάθηση και την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Αναλυτικότερα, στην εισαγωγική του ομιλία ο Νίκος Μηλαπίδης, Νομικός, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, αναφέρθηκε στην Οδηγία 2041/2022 και ανέλυσε διεξοδικά το τι προβλέπει, ενώ εστίασε όχι μόνο στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και στην ανταντιστοιχία των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των σύγχρονων αναγκών. Ακολούθησαν δύο πάνελ συζήτησης σε σχέση με τον κατώτατο μισθό, στο δεύτερο εκ των οποίων, με τίτλο «Equal pay Directive», συμμετείχε και ο Σωτήρης Σταματίου, Group HR Director, Ίδρυμα Ωνάση και Πρόεδρος του ΣΔΑΔΕ.

Ο ίδιος εξέφρασε προβληματισμό για τη νέα Οδηγία, η οποία, όπως υποστήριξε φαίνεται να αφορά κυρίως μεγάλες εταιρείες, ενώ εξήρε τη σημασία της αξιολόγησης και του σεβασμού των μέσων όρων των μισθών στην αγορά εργασίας. Τέλος, καλεσμένη στο πάνελ «Τα πρώτα πορίσματα από την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας και οι προκλήσεις της μισθοδοσίας» συμμετείχε και η Μαρία Κολοκυθά, Regional HR Manager Intersport Greece, Cyprus, Romania & Bulgaria, Fourlis Group of Companies και BoD Member (Vice President) GPMA, ΣΔΑΔΕ.