Οι διακοπές για αρκετούς είναι περίοδος σκέψης, περισυλλογής και νέων πλάνων. Επιστρέφοντας στην εργασία, εκτός από την έλλειψη διάθεσης, ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να υλοποιήσουμε τις νέες μας ιδέες και να νιώσουμε πάλι βολικά στην καθημερινότητα.

Ένας προτεινόμενος τρόπος είναι να ασχοληθούμε με την επαγγελματική μας παρουσία. Στη δημιουργία της εικόνας μόνο εμείς μπορούμε να επέμβουμε προκειμένου να διαμορφώσουμε την αντίληψη που έχουν οι άλλοι για εμάς. Αυτή η εικόνα είναι συνδυασμός της εμφάνισης (ένδυση, μαλλιά, περιποίηση), της μη λεκτικής επικοινωνίας (γλώσσα του σώματος), της λεκτικής επικοινωνίας (γλώσσα της επιρροής) καθώς και της συμπεριφοράς μας.

Όλα αυτά τα μηνύματα τα στέλνουμε μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα και αποκαλύπτουμε τα πάντα για τον εαυτό μας. Ας αρχίσουμε με το επαγγελματικό μας παρουσιαστικό. Πόσοι από εμάς πιστεύουμε ότι η επιλογή των ρούχων για τον εργασιακό μας χώρο είναι η καταλληλότερη, η πιο σύγχρονη και αυτή που μας κάνει να νιώθουμε άνετα; Πόσες φορές επιλέγουμε ρούχα χωρίς δεύτερη σκέψη διότι απλά τα φοράμε στο γραφείο και καταλήγουμε με αταίριαστα «κομμάτια»; Έχoυμε όμως αναρωτηθεί αν αυτή η προσέγγιση είναι αποτελεσματική; Είναι αυτή η εικόνα «συνεπής» με τις αξίες μας, τις αρμοδιότητές μας και τα μελλοντικά μας επαγγελματικά σχέδια; Μας ενδιαφέρει να έχουμε μία μηχανή Ferrari εγκλωβισμένη σε ένα Fiat;

Σε αντίθετη περίπτωση, είναι καλό να το λάβουμε υπόψη και να εστιάσουμε σε διορθωτικές ενέργειες. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους συνδυάζοντας το ύφασμα, το χρώμα, την εφαρμογή των ρούχων και τα αξεσουάρ μπορούμε να δημιουργήσουμε την εικόνα εκείνη που μας αναδεικνύει και μας εκφράζει περισσότερο.

Διότι στυλ δε σημαίνει απαραίτητα μόδα στον επαγγελματικό χώρο. Σημαίνει να ντυνόμαστε κατάλληλα, σύμφωνα με το σωματότυπο και την προσωπικότητά μας. Επαγγελματικό στυλ σημαίνει, ότι μέσω της εξωτερικής μου εμφάνισης επιδεικνύω σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Είμαι στη διάθεσή σας να δώσω προτάσεις σε απορίες που αφορούν την επαγγελματική σας εμφάνιση.

Σας εύχομαι ένα δημιουργικό Φθινόπωρο!
Γκέρτη Φίλη, [email protected] 
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το site μας www.sargiapartners.com.