Για τρίτη συνεχή χρονιά το κοινό της Χαλκίδας θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα πρωτότυπο, βιωματικό εργαστήριο ιδεών και ανάπτυξης.

Το φετινό TEDxChalkida θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Φέτος, εντάσσει στη θεματολογία του το ήθος ως το κεντρικό θέμα του, εμπνευσμένο από τη ρήση του Ηράκλειτου «ήθος ανθρώπω δαίμων», δηλαδή το ήθος, ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου. Η σκηνή του 3ου TEDxChalkida, θα φιλοξενήσει 10 Έλληνες καταξιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό από διαφορετικούς κλάδους και με διαφορετική πορεία εξέλιξης.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Τσάπρας, αστροφυσικός στη Χαϊδελβέργη, η Φερενίκη Παναγοπούλου, Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου, ο Δρ. Ευάγγελος Λιότζης, Ειδικός Σεξουαλικότητας, ο Αντώνης Καλογερόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Επικοινωνίας και Media στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και ερευνητής στο Ινστιτούτο Reuters, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Ψυχολόγος και Συγγραφέας, η Μάρθα Μάτσα, πρωταθλήτρια κολύμβησης και αναπληρώτρια δασκάλα. Παράλληλα με τις ομιλίες, θα υπάρξουν μουσικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά και για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τέσσερα διαφορετικά και πολύ ενδιαφέροντα Workshops / εργαστήρια με θέμα το ήθος.