Σε έναν πρακτικό οδηγό με συμβουλές και τεχνικές για την πλοήγηση των σύγχρονων επιχειρηματιών και επαγγελματιών στο σημερινό δυσμενές περιβάλλον αναδείχθηκε το φετινό 4ο εμινάριο Ηγεσίας της SARGIA Partners.

Με τίτλο «I didn’t sign up for this», προτείνοντας στρατηγικές που βοηθούν τα στελέχη επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο για τα ίδια όσο και για τις επιχειρήσεις τους. Το ρόλο της κεντρικής ομιλήτριας είχε η διεθνούς κύρους coach και transformational facilitator Sandra Crowe, που, μεταξύ άλλων, μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες πρακτικές για την αντιμετώπιση όσων μπορούν να τους επηρεάσουν τεχνικά, συναισθηματικά και πνευματικά.

Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν από την Ξένια Κούρτογλου, Founder και Managing Partner της Focus Bari, τα αποτελέσματα της έρευνας «Emotional Resilience Index in Business», της πρώτης έρευνας στην Ελλάδα που αποτύπωσε πώς αντιμετωπίζουν τα στελέχη επιχειρήσεων το απρόβλεπτο εργασιακό περιβάλλον και πού στρέφονται για την ανακούφιση του στρες και των εργασιακών δυσκολιών. Η έρευνα αποκάλυψε πως το 51% των στελεχών των επιχειρήσεων στην Ελλάδα σήμερα αισθάνεται απαισιόδοξα για την πορεία της χώρας μας και ένα ποσοστό άνω του 60% είναι πολύ αγχωμένα με τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας.

Το 65% πιστεύει ότι βιώνουμε τα χειρότερα σήμερα και μόνο το 11% αισιοδοξεί ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας. Σύμφωνα με την έρευνα, τα τρία συναισθήματα που κυριαρχούν στα στελέχη των επιχειρήσεων στην Ελλάδα σήμερα είναι η απογοήτευση (48,8%), ακολουθούμενη από την αισιοδοξία (29,8%) αλλά και τον θυμό (29%).