Αντιμέτωποι με την κρίση; Δεν είμαστε μόνοι! How Best Workplaces around the globe overcome the crisis

Δευτέρα 9 Ιουλίου. Συνεδριακό κέντρο του ΑΙΤ

Εξαιρετικοί ομιλητές, επαγγελματίες που βιώνουν από πρώτο χέρι τις προκλήσεις του HR, από επιλεγμένες ανά τον κόσμο βραβευμένες ως Best Workplaces εταιρείες, σε χώρες όπου βίωσαν ή συνεχίζουν να βιώνουν μια κρίση ανάλογη με τη δική μας, θα μας εκμυστηρευθούν την εμπειρία τους, θα μας εμπιστευθούν τις δικές τους ιστορίες και θα μας εξηγήσουν με ποιους τρόπους, παρά την οικονομική κρίση κατορθώνουν να αντιστέκονται, να διατηρούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους τους και να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Ο Luis Aragón από τη Santander Río (τραπεζικές υπηρεσίες) της Αργεντινής, η Carmina Guitard Marin της Atento (υπηρεσίες προς επαγγελματίες) της Ισπανίας και ο Fernando Saraiva από την ROFF (πληροφορική) της Πορτογαλίας θα μας παρουσιάσουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν και τις πρακτικές που εφαρμόζουν και φαίνεται να αποδίδουν. Ας επωφεληθούμε από την πρόσφατη εμπειρία τους!

Επιπρόσθετα, στο φετινό μας συνέδριο στο τέλος της ημερίδας θα διεξαχθούν παράλληλα τρία διαφορετικά αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέροντα σε θεματολογία workshops, από τα οποία σίγουρα κάποιο θα σας ενδιαφέρει! Στελέχη από αντίστοιχες εταιρείες θα αναπτύξουν τις σκέψεις τους και θα τις μοιρασθούν μαζί σας:

Α. Δουλεύοντας για μια ΜΚΟ, Μύθοι και πραγματικότητα: Μπορεί μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση να διεκδικήσει τον τίτλο του καλύτερου εργοδότη;  Έχουν  το «δικαίωμα» οι παροχές και οι απολαβές μιας ΜΚΟ να συγκριθούν με αυτές των άλλων επιχειρήσεων; Μέχρι ποιο βαθμό μπορούν να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ;.

Β. Retail: Ιδιαιτερότητες του HR. Περιορισμοί και Δυνατότητες. Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες μιας επιχείρησης retail.  Τι πρέπει να προσέξει η διεύθυνση Προσωπικού. Μπορεί ένας Retailer να είναι ο καλύτερος εργοδότης;

Γ. Κάτω από 50! Small is beautiful! Θα θέλατε να δουλεύετε σε μια «μικρή» επιχείρηση με 20- 50 εργαζόμενους; Με την ευκαιρία της εισαγωγής της κατηγορίας 20-50 εργαζόμενοι στην έρευνα Best Workplaces, στελέχη των βραβευμένων μικρών επιχειρήσεων θα αναπτύξουν τα πλεονεκτήματα που έχουν αλλά και τις δυσκολίες που ενδεχόμενα αντιμετωπίζουν στη προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον! Το συνέδριο διοργανώνεται από το Great Place to Work® Institute Hellas με την υποστήριξη της BOUSSIAS.