Μια διαφορετική εμπειρία είχαν 25 φοιτητές και φοιτήτριες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και άλλων Πολυτεχνικών σχολών καθώς πέρασαν μια ολόκληρη μέρα μαζί με μηχανικούς δικτύου της WIND.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα των φοιτητών επισκέφθηκε το Τεχνικό Κέντρο της WIND στη Λεωφόρο Αθηνών και ως υποψήφιοι μηχανικοί, είχαν την ευκαιρία να μάθουν στην πράξη πώς αξιοποιείται η τεχνολογία των οπτικών ινών στις τηλεπικοινωνίες καθώς ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND, Νίκος Πανόπουλος, τους μίλησε αναλυτικά για το δίκτυο οπτικών ινών που κατασκευάζει η εταιρεία σε όλη την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία της δράσης αυτής ανήκει στον τέως καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, Ιορδάνη Λαδόπουλο που διοργανώνει κάθε χρόνο το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας, ένα τριήμερο αφιερωμένο στους φοιτητές που θέλουν να έρθουν σε επαφή με μεγάλες εταιρείες της ελληνικής αγοράς και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου.

«Στο πλαίσιο του Πανοράματος, οι μεγάλες εταιρείες που είναι χορηγοί μας, όπως η WIND, οργανώνουν τα λεγόμενα Business Days όπου φιλοξενούν για μία ημέρα στις εγκαταστάσεις τους επιλεγμένους φοιτητές και τους δίνουν μια πρώτη γεύση της αγοράς εργασίας. Το φετινό Business Day της WIND ήταν αφιερωμένο στην τεχνολογία των οπτικών ινών και γι’ αυτό συμμετείχαν αριστούχοι φοιτητές από πολυτεχνικές σχολές» δήλωσε σχετικά ο καθηγητής.