Η έναρξη των εργασιών στο 5ο CEO Summit που οργάνωσε ο Τομέας Ηγεσίας της ΕΕΔΕ σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, το ΙΟΒΕ και τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας έγινε από τον υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο. Εντυπωσιακές ήταν και οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών και Εξωτερικών της Αργεντινής Domingo Cavallo, αλλά και κορυφαίων ευρωπαϊκών και επιχειρηματικών παραγόντων.

Την αναγκαιότητα της συνετής δημοσιονομικής διαχείρισης, υπογράμμισε ο Γερμανός φιλελεύθερος ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, ενώ για τις αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία και τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα, μίλησε ο Michael Kanazawa, διευθύνων σύμβουλος της Dissero Partners και ειδικός σε θέματα στρατηγικής και διαδικασιών διαμόρφωσης πελατειακής εμπειρίας.

Εντυπωσιακή υπήρξε στο CEO Summit και η ομιλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη, που και αυτός έδωσε έμφαση στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να αλλάξει πλέον και η έννοια της πολιτικής.

Στο σχέδιο «Εύρηκα» αναφέρθηκε ο εμπνευστής του, Δρ. Markus Krall, senior partner της Roland Berger, εταιρεία που παρέχει συμβουλές και ο David Wright, μέλος της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force for Greece) παρουσίασε την αποστολή της Ομάδας.

Αναφερόμενος στα συμπεράσματα του 5ου CEO Summit, ο Δημήτρης Α. Μαύρος, πρόεδρος του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ, τόνισε ότι για πρώτη φορά πρέπει να μάθουμε να λέμε αλήθειες, επενδύοντας στη γνώση και κάνοντας σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές, με προτεραιότητα την τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Στο συνέδριο μίλησαν ακόμα οι Δημήτρης Αβραάμ, αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος της Dixon South – East Europe ABEE, Σταύρος Παρασκευαΐδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes Benz Ελλάς και Γιώργος Πίττας, Διευθύνων Σύμβουλος της Α. Πίττας ΑΕΒΕ Αττική Μελισσοκομική Εταιρία, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου.