Τη σχέση της Τεχνητής Νοημοσύνης με τον Άνθρωπο πραγματεύτηκε το 5ο Ετήσιο Συμπόσιο του Κέντρου Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία, με τίτλο «Αλγόριθμοι και Τεχνουργοί – Η Τεχνολογία στην υπηρεσία του Ανθρώπου», το οποίο έλαβε χώρα την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Πλέον βλέπουμε ξεκάθαρα τον τρόπο που η τεχνητή νοημοσύνη διαμορφώνει το παρόν μας. Συνδράμουμε ενεργά τις επιχειρήσεις στην ψηφιακή τους πορεία, τεκμηριώνοντας προτάσεις μέσα από το Παρατηρητήριο για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό» ανέφερε ανοίγοντας την εκδήλωση ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Γενικός Διευθυντής στον ΣΕΒ, ενώ από την πλευρά του ο Στέλιος Αργυρός, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Alba, τόνισε την πολυπλοκότητα της τεχνητής νοημοσύνης, γεγονός που συνεπάγεται νέες προκλήσεις, ιδιαίτερα για την Gen Z.

«Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε πιο γρήγοροι από την τεχνητή νοημοσύνη. Έχουμε μία άλλη επιλογή: Να συνεργαστούμε μαζί της, να μάθουμε να συμβιώνουμε και να συνεργαζόμαστε με την τεχνητή νοημοσύνη. Χρειαζόμαστε τόσο το θεσμικό πλαίσιο που θα βάλει όρια, όσο και κάτι πολύ σημαντικό για τους οργανισμούς: Να επενδύσουν στην ίδια τους την αξιοπιστία» επισήμανε ο Δρ Κώστας Αξαρλόγλου, Πρύτανης του Alba Graduate Business School.

Τον λόγο έλαβε ο Νίκος Μυλωνόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψηφιακού Επιχειρείν στο Alba και Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία, ο οποίος εστίασε στο ερώτημα αν οι μηχανές πρόκειται να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο στην εργασία και όχι μόνο, υποστηρίζοντας ότι το μέλλον διαφαίνεται αισιόδοξο.

Ακολούθησαν τέσσερις θεματικές συζητήσεις με ομιλητές από την επιχειρηματική και την ακαδημαϊκή κοινότητα, οι οποίες αφορούσαν στην ηγεσία στην εποχή των ανατροπών από την τεχνητή νοημοσύνη, στη χρήση της τεχνολογίας και των δεδομένων στον κλάδο της υγείας, στην ευέλικτη οργάνωση που κάνει τον χώρο της εργασίας πιο δημιουργικό και στην παρουσία του ψωμιού και του σιταριού στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση και στην επιχειρηματικότητα, με έμφαση στη σχέση ανθρώπου – μηχανής.