Στο επίκαιρο ζήτημα του performance management, θα ρίξουν φως οι διεθνούς κύρους ακαδημαϊκοί, οι οποίοι θα μιλήσουν στο πλαίσιο του φετινού 5th People Management Executive Seminar, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου στο κτήμα PENTELIKON, με θέμα: "Winning People Strategies: How to drive Performance, Innovation & Satisfaction".

Μέσα από ασκήσεις, παραδείγματα, ομαδικές δραστηριότητες, παιχνίδια και συζήτηση με τους ομιλητές το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει νέους τρόπους βέλτιστης διαχείρισης της απόδοσης του εργατικού δυναμικού.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αλλά και να συνομιλήσει ανοικτά με τον Dr. Hal Gregersen, Professor of Leadership στο INSEAD. To ερευνητικό ενδιαφέρον του H. Gregersen, ο οποίος διαθέτει μακρά εκπαιδευτική εμπειρία στα πιο έγκυρα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου (London Business School, Tuck School of Business κ.λπ.), επικεντρώνεται στους τρόπους με τους οποίους τα λαμπρά μυαλά των επιχειρήσεων ανακαλύπτουν νέες στρατηγικές κατευθύνσεις, αναπτύσσουν καινοτομίες, επιτυγχάνουν στόχους και μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις στις ομάδες τους. Επιπλέον, η έρευνά του έχει εστιάσει στους παράγοντες επιτυχίας των προγραμμάτων αλλαγής καθώς και στα εμπόδια που συχνά την αναστέλλουν.

To «παρών» στο συνέδριο, θα δώσει ο Andrew Mayo, ο οποίος συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους διανοητές HR (2008) σύμφωνα με το βρετανικό HR Magazine και έχει ασχοληθεί διεξοδικά με τις μετρήσεις της απόδοσης του ανθρώπινου κεφαλαίου. Ο A. Mayo είναι Director του Centre for Management Development στο London Business School, καθώς και Associate Professor of Human Capital Management στο Middlesex University Business School. Η έγκυρη αμερικανική οικονομική εφημερίδα “Financial Times”, έγραψε στο πλαίσιο κριτικής για το βιβλίο του “The Human Value of the Enterprise”:

«Οι ιδέες του Mayo αποτελούν αξιόλογη συνεισφορά στη διαμάχη σχετικά με το πώς θα πρέπει να καταμετρηθεί ο αντίκτυπος του ανθρώπινου κεφαλαίου στην επιχείρηση. Οφείλουμε να επιδοκιμάσουμε τον Mayo για αυτό του το επίτευγμα».

Τέλος, ο Jon Ingham θα αποκαλύψει μέσα από παραδείγματα τις 7 στρατηγικές για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης. Ο J. Ingham έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια για την ευρεία συμβουλευτική του δράση σε μεγάλους οργανισμούς.

Αυτό που κάνει τον Ingham να ξεχωρίζει είναι η έμφαση του στα αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το project “Developing management skills around performance management”, το οποίο υλοποίησε για 2000 managers στην BT Global Services, οδηγώντας σε αύξηση κερδοφορίας (EBIDTA/εργαζόμενο) κατά 45% σε ένα 6μηνο. Ακόμη, χάρη στη φήμη του, εκλήθη από το μεγάλο ταξιδιωτικό οργανισμό TUI να χειριστεί την εξαγορά και συγχώνευση της βρετανικής Thomson Holidays, δημιουργώντας μια αναδιοργάνωση που εξοικονομεί 15 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος.