Η Linkage Greece για έκτη χρονιά διοργάνωσε θεματική ομιλία με επίκεντρο την Ηγεσία, την Πέμπτη 4 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με προσκεκλημένο τον καταξιωμένο ομιλητή σε θέματα ηγεσίας, Mike Abrashoff, πρώην Σύμβουλο του Υπουργού Εθνικής Αμύνης και πρώην Κυβερνήτη του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α.

Ο ομιλητής οδήγησε τους συμμετέχοντες σε ένα μοναδικό ταξίδι – σε χαρτογραφημένα από τον ίδιο νερά – με τίτλο «It’s Your ship». Πριν την έναρξη της ομιλίας, επιφανείς Έλληνες απηύθυναν το δικό τους «Declaration of Leadeship». Ο Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και ο Θόδωρος Λιακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος στην Johnson & Johnson Ελλάς, μοιράστηκαν προσωπικές τους στιγμές καταλήγοντας στη σημασία της Ηγεσίας και ιδιαίτερα της λήψης σωστών αποφάσεων κάτω από στιγμές έντονης πίεσης.

Επιπρόσθετα, φέτος για τρίτη φορά η Linkage Greece βράβευσε τον Ηγέτη που ξεχώρισε την προηγούμενη χρονιά στον τομέα του Leadership. Έτσι, ο Δημήτρης Παπανικητόπουλος (Πρόεδρος Linkage Greece) και ο Αρτέμης Μυρόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος Linkage Greece) βράβευσαν ως «Leader Of The Year», τον Φίλιππο Ζαγοριανάκο (Senior Vice President Central & East Europe Leaseplan) για την ουσιαστική του συμμετοχή στην ανάπτυξη της εταιρείας του στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, με βαση 6 χαρακτηριστικά Ηγεσίας: Όραμα, Αφοσιωση, Καινοτομία, Αισιοδοξία, Ακεραιότητα και Αποτελεσματικότητα.

Για πρώτη φορά επίσης σε ομιλία Ηγεσίας, παρουσίαστηκαν τα ευρήματα έρευνας της Focus Bari με τίτλο: «Συνεργασία Ηγεσίας Ιδιωτικού & Δημοσίου Τομέα: Υπάρχει ελπίδα;». Η Ξένια Κούρτογλου, Founder & Managing Partner, Focus Bari, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ θερμά τους 320 ηγέτες του Ιδιωτικού τομέα που συμμετείχαν στην έρευνά μας δίνοντας την πολύτιμη γνώμη τους με ειλικρίνεια και ενθουσιασμό.

Μέσα από τις συνεντεύξεις μας προσδιορίσαμε αφ’ ενός το ενδιαφέρον σημαντικών στελεχών να προσφέρουν στην πατρίδα με οπτική συλλογικότητας, ανάπτυξης και προόδου, και αφ’ ετέρου εντοπίσαμε τον βαθμό ωριμότητας για συνεργασία Ηγεσίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, κάτω από εύλογες προϋποθέσεις, που ουσιαστικά αποτελούν και τις κατευθυντήριες στρατηγικές γραμμές προς την επίτευξή της».