Ένας ευρωπαϊκός θεσμός, το European Club for human resources (EChr), μια εταιρεία με παγκόσμια παρουσία, η Hewitt Associates, ένας καταξιωμένος επαγγελματίας με πλούσια εμπειρία στη διερεύνηση των πολιτικών και των πρακτικών του HR, ο Leonardo Sforza και 70 HR Leaders από 16 εθνικότητες και εγένετο... 5th European HR Barometer.

Τις τάσεις και τις προοπτικές του HR για το 2010 έως 2012 καταγράφει το 5th European HR Barometer που θα παρουσιάσει o Leonardo Sforza, στο πλαίσιο του συνεδρίου 6th People Management Executive Seminar. Μεταξύ των σημαντικών ευρημάτων είναι ότι τα ανώτατα στελέχη του HR βρίσκονται αντιμέτωπα με μια μεταβατική εποχή κατά την οποία συνδυάζουν αμυντικές στρατηγικές και νέα πλάνα για την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου.

Καλύτερες μέρες
Οι HR Leaders προβλέπουν καλύτερες αλλά γεμάτες προκλήσεις μέρες για το 2010. Τα εταιρικά πλάνα ανάπτυξης φέρνουν στο προσκήνιο επιλεγμένες μετρήσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου και ευκαιρίες για καλύτερη μέτρηση και επιρροή της προστιθέμενης αξίας του HR στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Φυσικά, οι ανησυχίες παραμένουν σε σχέση με τα κενά παραγωγικότητας, την επάρκεια του ανθρώπινου δυναμικού, την αυστηρότητα στην εφαρμογή των πολιτικών διαχείρισης των ανθρώπων και την παρατεταμένη συστολή των απαιτήσεων της αγοράς.

Τρεις συμπληρωματικοί τομείς της δράσης του HR
1. Υλοποίηση μιας πιο ισορροπημένης και δυναμικής μείξης των δραστηριοτήτων του HR με μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη των ανθρώπινων δυνατοτήτων, όπως η ηγεσία και η διαχείριση των ταλέντων.

2. Εφαρμογή ενός «ολικής ποιότητας» και, με αποδείξεις, πλαισίου εργασίας ώστε να βελτιωθεί η εκτέλεση και να ξεπεραστούν τα κενά που υπάρχουν στις επιχειρηματικές απαιτήσεις από συγκεκριμένες ενέργειες του HR.

3. Αναβάθμιση της επιχειρηματικής εξειδίκευσης και των ικανοτήτων των HR managers, ιδιαίτερα με την καλλιέργεια της δυνατότητας να εργάζονται σε πολλά διαφορετικά επίπεδα αλλά και τη δημιουργία κινήτρων για τις νέες γενιές στελεχών της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Η αίσθηση των συμμετεχόντων για τα επιχειρηματικά αποτελέσματα του 2010 έχει βελτιωθεί 20% σε σχέση με τη χθεσινή έρευνα.

Ωστόσο, η οικονομική δυσπραγία και η γενικευμένη αβεβαιότητα για το πότε θα αρχίσει η ανάκαμψη αναμένεται να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στα επιχειρηματικά αποτελέσματα, τα προγράμματα του HR και σε δεύτερο χρόνο και στα στάνταρ ζωής των HR Leaders.


CV
Ο Leonardo Sforza προστέθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της Hewitt Associates το 1999 προκειμένου να λανσάρει και να ηγηθεί το τμήμα Έρευνας και Ευρωπαϊκών υποθέσεων της εταιρείας. Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην ανάλυση του forward thinking και των κυβερνητικών σχέσεων, ο L. Sforza βοηθάει τις εταιρείες και τους παγκόσμιους οργανισμούς στο να διαχειριστούν επιτυχώς ευρωπαϊκά οικονομικοκοινωνικά θέματα και θέματα πολιτικής τμημάτων, που επηρεάζουν τις πρακτικές Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ο L. Sforza έχει ηγηθεί αρκετές πανευρωπαϊκές έρευνες με αντικείμενο τις πολιτικές και τις πρακτικές του επιχειρηματικού HR.

Το 2003 πρωτοστάτησε στην πρώτη πανευρωπαϊκή έρευνα και αναφορά για την εταιρική διακυβέρνηση και τις αποζημιώσεις των ανώτερων στελεχών. Από το 2005 είναι ο συγγραφέας της ετήσιας European HR barometer survey and report, που εξετάζει τις προτεραιότητες και τις προοπτικές των HR Directors. Επίσης, ηγείται αρκετών ερευνών για τις επαγγελματικές συντάξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένου και ενός πρόσφατου project που αξιολογεί το κατά πόσο είναι εφικτοί οι πανευρωπαϊκοί διακανονισμοί συντάξεων για τους ερευνητές της ευρωπαϊκής οικονομικής ζώνης.

Πριν από τη Hewitt, ο L. Sforza εργαζόταν για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρώτα ως σύμβουλος μεθοδολογίας της έρευνας της Eurostat και στη συνέχεια ως administrator στην Enterprise Directorate-General. Νωρίτερα, πριν μετακομίσει από την Ιταλία στις Βρυξέλλες, ήταν νομικός σύμβουλος σε μια εταιρεία πολιτικών μηχανικών.

Ο L. Sforza θεωρείται ένας opinion leader στις πανευρωπαϊκές πολιτικές του HR και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που σχετίζεται με τη διαχείριση των ανθρώπων. Είναι συχνός ομιλητής για τις τάσεις του HR και την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών πρακτικών σε διεθνή συνέδρια στην Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα. Κατέχει, από το 2006, το αξίωμα του επιστημονικού επιτρόπου στο European Club for Human Resources, είναι μέλος του International Bar Association, του European Institute of Corporate Governance, του HBHR και του Association of Performance Measurement.

Ταυτόχρονα, ο L. Sforza, δίνει διαλέξεις για τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, σε διάφορα πανεπιστήμια στην Ιταλία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.