Ο όμιλος ManpowerGroup παρουσίασε το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Ανθρώπινου Δυναμικού, το οποίο αφορά στη στάση και τα συναισθήματα των εργαζομένων σε 16 χώρες και τους τρόπους με τους οποίους αυτά επηρεάζουν τις επαγγελματικές τους επιλογές. Όσον αφορά στο wellbeing, σύμφωνα με την έρευνα, 49% έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινό άγχος.

Από την άλλη, οι άνθρωποι οι οποίοι βιώνουν λιγότερο καθημερινό άγχος έχουν διπλάσιες πιθανότητες να παραμείνουν στους τρέχοντες ρόλους τους. Τέλος, η ευθυγράμμιση με την εταιρική κουλτούρα είναι ισχυρή, καθώς το 71% των εργαζομένων αισθάνονται συνδεδεμένοι με το όραμα και τις αξίες του οργανισμού τους, αν και υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, καθώς μόνο 65% αισθάνονται πλήρως υποστηριζόμενοι σε αυτό το θέμα. Όσον αφορά στην ικανοποίηση από την εργασία, 35% όλων των εργαζομένων -και 47% των νέων επαγγελματιών- σκέπτονται να αλλάξουν εργασία μέσα στους επόμενους έξι μήνες, παρά το γεγονός ότι 63% εκφράζουν ικανοποίηση από την εργασία τους. Παράλληλα, το αίσθημα ασφάλειας στην εργασία είναι σχετικά υψηλό (71%), ωστόσο η εμπιστοσύνη στη διοίκηση για την επαγγελματική ανάπτυξη είναι χαμηλότερη (63%).

Δεύτερες σκέψεις για την απομακρυσμένη εργασία
Τέλος, παρά την υψηλότερη ευημερία και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής την οποία αναφέρουν, 41% των εργαζομένων οι οποίοι εργάζονται από απόσταση σκέφτονται να αλλάξουν εργασία, υποδεικνύοντας ότι η απομακρυσμένη εργασία δεν οδηγεί απαραίτητα σε μεγαλύτερη ικανοποίηση, όπως συχνά πιστεύεται. Αναφορικά με την εμπιστοσύνη, οι άνθρωποι αισθάνονται κατά κύριο λόγο ικανοί στους ρόλους τους, με το 87% να εκφράζει εμπιστοσύνη στις δεξιότητές του. Ωστόσο, 34% βλέπουν ένα «ταβάνι» στον τρέχοντα χώρο εργασίας τους, επικαλούμενοι περιορισμένες ευκαιρίες για την επίτευξη επαγγελματικών στόχων. Από την άλλη, παρά το γεγονός ότι 73% πιστεύουν ότι ο οργανισμός τούς παρέχει ευκαιρίες για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, 59% δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει εκπαίδευση για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους τους τελευταίους έξι μήνες και μόνο 57% βλέπουν ξεκάθαρες προοπτικές για προαγωγή ή εσωτερική κινητικότητα. Τέλος, δύο στις πέντε (42%) γυναίκες της γενιάς Χ (44 έως 59 ετών) αισθάνονται ότι δεν έχουν ευκαιρίες να επιτύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους στον τρέχοντα οργανισμό τους.