Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens το 9ο Συνέδριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού που διοργάνωσε και φέτος το αντίστοιχο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την επιστημονική ευθύνη του Αναπλ. Καθ. Ιωάννη Νικολάου, ο οποίος πραγματοποίησε και την εναρκτήρια ομιλία σχετικά με το θέμα του συνεδρίου που ήταν «Με το Βλέμμα στο Μέλλον».

Το συνέδριο προσέλκυσε το ενδιαφέρον άνω των 200 συμμετεχόντων, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις keynote ομιλίες των Prof. Jonn Antonakis (University of Lausanne, Switzerland), Prof. Evangelia Demerouti (Eindhoven University of Technology, The Netherlands) και Αγγελικής Οικονόμου, CEO, Νίκας. Ο J. Antonakis μίλησε για τον ρόλο του χαρίσματος στην ηγεσία και η E. Demerouti ανέλυσε τον ρόλο του job crafting ως μέθοδος αύξησης της εργασιακής δέσμευσης. Η Α. Οικονόμου με τη σειρά της μίλησε για το προσωπικό της ταξίδι από το HR ως τη θέση του CEO που κατέχει σήμερα.

Παράλληλα, στο συνέδριο συμμετείχαν με ομιλίες τους σε θέματα σχετικά με τις πρόσφατες ερευνητικές τους δραστηριότητες οι Καθηγητές του ΟΠΑ, Μαρία Βακόλα, Ελένη Αποσπόρη, Ελεάννα Γαλανάκη, Ηλίας Καπουτσής, Ειρήνη Νικάνδρου, Λήδα Παναγιωτοπούλου και Αλέξανδρος Παπαλεξανδρής ενώ στο πάνελ των επαγγελματιών της ΔΑΔ, οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος Δημήτρης Βασαλάκης (Intrasoft), Μαριλένα Σουλογιάννη (Johnson & Johnson), Μυρτώ Φραγκάτου (Pharmathen) και Σπύρος Χονδρογιάννης (Teleperformance Greece) παρουσίασαν επιτυχημένα HR projects στα οποία οι ίδιοι είχαν άμεση εμπλοκή.