Tο «EY Flex Day», ένα πρόγραμμα που παρέχει μειωμένα ωράρια εργασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ανακοίνωσε η EY Ελλάδος. Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, όλοι οι άνθρωποι της εταιρείας θα μπορούν να επιλέξουν να εργάζονται τρεις ώρες λιγότερο κάθε εβδομάδα, δηλαδή 37 ώρες ή, εναλλακτικά, να λάβουν το μειωμένο αυτό ωράριο ως επιπλέον ημέρες άδειας στο ίδιο διάστημα.

Επιπρόσθετα, όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΥ Ελλάδος θα λάβουν μια ακόμη ημέρα άδειας, την «EY day», την 4η Ιουλίου, όπως και οι συνάδελφοί τους σε πολλά γραφεία της εταιρείας στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, κάθε εργαζόμενος της εταιρείας στην Ελλάδα θα λάβει επιπλέον πέντε ημέρες άδειας συνολικά, ή μια εργάσιμη εβδομάδα. «Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι, σήμερα, το μεγάλο ζητούμενο για όλους μας, και αυτό απαιτεί μια εξατομικευμένη προσέγγιση που να σέβεται τις προσωπικές ανάγκες του κάθε εργαζόμενου.

Στο πλαίσιο αυτό, το “EY Flex Day” θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους ανθρώπους της ΕΥ Ελλάδος να περάσουν περισσότερο χρόνο με τους δικούς τους, όποτε αυτοί επιλέξουν, και να ξεκουραστούν μετά από μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι στο πλαίσιο των D&I πολιτικών της ΕΥ, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία, με στόχο να σεβαστεί και να προσαρμοστεί στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε εργαζόμενου, ενώ εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλει η εταιρεία για τη μετάβαση σε ένα πιο ευέλικτο μοντέλο εργασίας και την επίτευξη καλύτερης ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.